featured

Bruce Fenton: Ethereum Bitcoin’i Geçebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

 

Bitcoin Foundation’ın eski yöneticilerinden Bruce Fenton’dan çarpıcı bir iddia geldi. Geçtiğimiz günlerde yaşanan fiyat dalgalanmalarına dikkat çeken Bruce Fenton ethereum’un bitcoin’i geçip en büyük kripto para olabileceğini kaydetti.

Fenton pazartesi günü şu şekilde bir tweet attı:

“Son 24 saatte bitcoin yüzde 9’un üzerinde düşüş yaşarken ethereum yüzde 15’in üzerinde değer kazandı. Eğer iki kripto para için bu değer kaybı – değer kazancı yüzdeleri bir kere dahi tekrarlanırsa ethereum en büyük kripto para olacaktır.”

Bruce Fenton fiyat düzeltmesinin yolda olduğunu, bu yüzden bitcoin’deki fiyat düşüşünün ardından piyasadan çekilen yatırımcıların “kötü bir seçim” yaptığını sözlerine ekledi.

Öte yandan ethereum’daki dev fiyat artışları piyasada tüm gözlerin ethereum’a çevrilmesine neden oldu. Şimdiki tartışma konusu ise ethereum’un gerçek değerinin ne olduğu.

Zirvede kim olacak?

Şimdi de Bruce Fenton’ın tweet’inden bir gün önceye gidelim.. Pazar günü WhalePanda kullanıcı isimli bir twitter yorumcusu ethereum hakkında bir yazı paylaştı. WhalePanda yazısında ethereum’un teknik düzeyde bitcoin’in gerisinde kaldığını savundu.

Sınırsız kaynak, piyasaya hakim olan ICO dalgası ve diğer birçok faktör gösterdi ki ethereum bitcoin’den çok daha büyük bir şişme yaşıyor.

Ancak şu yadsınamaz gerçeği gözden kaçırmamak gerekiyor: Bitcoin’in kripto para piyasasındaki üstünlüğü giderek kırılıyor. Eskinin şaşaalı kralı an itibariyle piyasa pazar payının yalnızca yüzde 40’ını elinde bulunduruyor.

Tüm bunları hesaba katarsak şimdiki bulunduğumuz konumla olası bitcoin’in ethereum’a karşı üstünlüğünün bitmesi senaryosu arasında bir uçurum olduğunu söyleyemeyiz. Her şeyin mümkün olduğu kripto para dünyasında önümüzdeki günlerin ne tür gelişmelere gebe olduğunu hep birlikte göreceğiz.

Alıntı; coin-turk.com Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment

  1. 16 June 2017, 03:08

    bilgilendirme için tşkler

    Reply
Bizi Takip Edin