Sıcak Gelişme: Brezilya, kripto yasa tasarısını onayladı...

Brezilya Merkez Bankası Müdürü, Bitcoin’i bakın ne olarak nitelendiriyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Latin Amerika bölgesinde kripto varlıklara olan ilgi artıyor. Ülkelerin önde gelen isimlerinden Bitcoin seviciliği ortaya çıkıyor. LATAM’da benimsemenin artmasıyla birlikte ülkelerin hamleleri de farklılaşıyor.

Son olarak açıklama Brezilya’dan geldi. Ülkenin merkez bankası tarafından Bitcoin ve türevleri hakkında bazı açıklamalar yapıldı. Brezilya Merkez Bankası direktörü Fabio Araujo, BTC hayranlığını gizleyemedi.

Fabio Araujo, Bitcoin’in (BTC) teknolojik özelliklerini, varlığı yeni kritik ürünlere yol açan finansal bir yenilik olarak nitelendirerek övdü.

Bitcoin’e övgü dolu sözler

Brezilya Merkez Bankası müdürü Araujo, çoğu yargı alanını merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC) araştırmaya başlamak için tetiklemenin yanı sıra Bitcoin’in Web3 konseptini ortaya çıkarmadaki rolünü vurguladı. Fabio Araujo,

“Web3’ün oluşturulmasını kolaylaştıran dağıtık veritabanı teknolojisi ile Bitcoin’in piyasaya sürülmesiyle 2009’da bunu hızlandırmaya başladık. Bitcoin uygulaması, Web3’ün nüfusa sunduğu hizmetler için temel olan İş Kanıtı (PoW) çözümünü getiriyor.”

Bir para birimi olarak Bitcoin

Araujo, varlığın oynaklığını büyük bir dezavantaj olduğunu söyleyerek şunları ekledi:

“BTC’nin bir para birimi olarak kullanılma olasılığı bana sorarsanız yok. Oynaklık durumunu ortadan kaldırdığı ve bir ödeme çözümü olarak çalıştığı için CBDC’ye ihtiyaç.

CBDC kriptoyu destekleyen teknolojiyi kullanıyor olsa da CBDC bir kripto varlığı değil. CBDC, tıpkı Real’in listelenen varlıklarla rekabet etmemesi gibi, kripto para birimlerinin faaliyet gösterdiği ortamdaki Real’in bir ifadesidir.”

Direktör, Ethereum’un eşsiz özelliğine değindi

Araujo öte yandan Ethereum’u değerlendirdi. ETH’nin akıllı sözleşme özelliğini ve merkezi olmayan finansı (DeFi) güçlendirme yeteneğini, inovasyonu finans sektörüne yönlendirmek için kilit bir teknoloji olarak görüyor.

Sonuç olarak, yönetici bankanın Bitcoin, Ethereum, DeFi, Web3 ve stablecoin’ler tarafından sunulan özellikleri kapsayan finansal ürünleri ortaya çıkarmak istediğini doğruladı.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin