Sıcak Gelişme: Brezilya, kripto yasa tasarısını onayladı...

Sıcak Gelişme: Brezilya, kripto yasa tasarısını onayladı…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Sürekli kötü haberlere maruz kalan kripto endüstrisi için sonunda iyi bir haber geldi. LATAM bölgesinde yer alan Brezilya, ödeme sistemi olarak tanıyacağı kripto yasa tasarısını onayladı.

Brezilyalı milletvekilleri uzun sürdür beklenen kripto yasa tasarısını düzenledi. Onaylandıktan sonra yasa tasarısı, Başkan Jair Bolsonaro’nun son onayını almak için hazırlandı. Yedi yıllık mücadelenin ardından, Temsilciler Meclisi, Salı gecesi erken saatlerde Brezilya kripto para birimi sektörünü kontrol eden Yasa Tasarısını kabul etti.

Kripto yasa tasarısı 7 yıl sonra onay aldı

Latin Amerika ülkesinde 7 yıllık serüven mutlu sona ulaştı. Brezilya, kripto yasa tasarısı üzerinde ciddi bir çalışma yapmıştı. Ancak ülkedeki siyasi durumlar nedeniyle sürekli ertelendi. Şimdi ise milletvekilleri fikir birliğine vardı.

Brezilya’daki milletvekilleri, Latin Amerika ülkesinde dijital para birimlerinin kullanımı için bir kripto para birimi yasa tasarısını onayladılar.

Yasa yürürlüğe girdikten sonra, Brezilyalılar Bitcoin’i bir ödeme yöntemi olarak kullanabilirken, dijital varlıklar bir yatırım varlık sınıfı olarak tanınacak.

Bitcoin ödeme yöntemi olarak kullanılacak mı?

Yeni kurallara göre Bitcoin, Güney Amerika ülkesinde bir ödeme aracı ve bir yatırım varlığı olarak kullanılabilecek bir dijital değer temsili olarak kullanılacak. Kripto yasa tasarısı öncesinde Brezilya’da Bitcoin ya da herhangi bir para birimi, yasa dışı olarak kabul ediliyordu. Fakat onay sonrasına bu durumun tamamen değişmesi bekleniyor.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin