brexit
Brexit Bitcoin’in tüm zamanların en yükseğine çıkmasına yardımcı olabilir mi?

Brexit Bitcoin’in tüm zamanların en yükseğine çıkmasına yardımcı olabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son haftalarda ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının kızışması ve İngiltere’nin AB’den çıkış süreci (Brexit) gibi temel gelişmeler, Bitcoin fiyatını etkiliyor. Bazı analistler bu olayları baz alarak BTC’nin tüm zamanların en yüksek seviyesini görebileceği öngörüsünde bulunuyorlar.

Ekonomik sıkıntılar Bitcoin’i destekliyor

Independent’teki bir habere göre, Brexit konusunda bir orta yol bulunamaması Bitcoin yükselişine neden olabilir. İngiltere, Avrupalı ​​milletvekilleriyle neredeyse üç yıldan beri birlikten ayrılma konusunda bir çıkmazın içinde bulunuyor. Bu ekonomik belirsizlik, GBP’nin on yıl içinde en düşük seviyelerini görmesine neden oldu. AB bürokratlarının pazarlığa yanaşmaması, 31 Ekim tarihinde başlayacak görüşmelerde anlaşma ihtimalinin zor olabileceğini gösteriyor.

Blockchain firması CommerceBlock CEO’su Nicholas Gregory, bu yıl Bitcoin’de tüm zamanların en yüksek seviyesinin görülebileceğini şu sözlerle aktardı:

Bitcoin, bu yılın cazibesini birden fazla mini dalgalanma ile yeniden keşfetti. Ancak anlaşma sağlanamayan bir Brexit muazzam ve eşi görülmemiş bir kopmaya neden olabilir. AB tarafının anlaşmaya yanaşmaması sadece iki büyük fiat para (GBP ve EUR) arasında kargaşa ve oynaklık yaratmayacak, aynı zamanda, bu büyük küresel fiat para birimlerinin belirsizlik ve kırılganlıktan dolayı küresel sistem için bir kimlik krizini de tetikleyecek.

Sürüncemede kalan Brexit konusu ekonomide kırılganlığa neden oluyor

“Güvenli bölge” argümanı son aylarda, küresel ekonomiler ve fiat para birimlerinin siyasi ve finansal gerilimlerin baskısı altında kalmasıyla Bitcoin’e giderek daha fazla uygulanmakta. Tıpkı altın gibi, BTC de artık devlet kargaşası veya küresel politikadan uzak bir değer deposu olarak görülüyor. Bloomberg, Bitcoin’in altın ile fiyat korelâsyonunun son üç ayda iki katına çıktığını belirtti.

İşlem platformu eToro analisti Simon Peters, altının geleneksel olarak güvenli liman varlığı olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

Yine de, Bitcoin de benzer bir amaca hizmet ediyor gibi görünüyor. Çinli yatırımcılar arasında büyük miktarda kripto yatırımcısı olduğu göz önüne alındığında, bazılarının yuan’a karşı Bitcoin’i desteklemesi gibi güçlü bir olasılık var.

İngiltere ve yeni başbakanı Boris Johnson’ın üzerindeki baskı artıyor. İngiltere’nin AB’den o tarihte anlaşma olsun ya da olmasın çıkacağını iddia etti. Haziran 2016’daki referandumda alınan oy çokluğunun ardından, İngiltere, politikacıların net bir yol izlememesinden ötürü ekonomik belirsizlik durumunda kaldı.

Para politikalarında yapılan hatalar

Gregory, bunun Bitcoin’in küresel ekonomideki yerinin değişmesine neden olacağını savundu:

2020’ye gelindiğinde, giderek daha fazla popülist ve politik olarak dengeleşecek olan bir dünyanın Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin güvenli bölge statüsünü güçlendirmesini bekliyoruz. Ve eğer merkez bankaları para basmaya devam ederse, arzı belirli olan Bitcoin gibi kripto para birimleri için durum daha da güçlendirilecek. Merkez bankası para arzını her artırdığında, fiat’ın tabutuna bir çivi daha çakıyor.

Bu, İngiltere’nin Bitcoin ve kripto para adaptasyonu için zor bir merkez olabileceğinden gerçeğe daha yakın olabilir. Öyle ki 66 milyon nüfuslu İngiltere’de oldukça az bir kripto para bilinirliği var. Bununla birlikte, Brexit’in ve fiat ile ilgili finansal belirsizliğin daha geniş etkileri, devlet veya merkez bankası manipülasyonundan etkilenmeyen BTC ve dijital varlıklara olan talebi kesinlikle artırabilir.

bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin