Borsanın delist haberi Tornado Cash fiyatını diplere sürükledi…

Borsanın delist haberi Tornado Cash fiyatını diplere sürükledi…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tamamen gizlilik üzerine kurulan Tornado Cash, piyasada hak ettiği değeri bir türlü bulamadı. Bunun birden fazla sebebi olsa da kara para aklama ve dolandırıcılık işlemlerinde bir hayli fazla kullanılması kripto para birimini riskli alana soktu.

Geçtiğimiz aylarda Amerika’nın Tornado Cash yaptırımı büyük yankı uyandırmıştı. ABD Hazinesi, bir kripto gizlilik hizmeti olan Tornado Cash’i 8 Ağustos 2022’de yasakladığını duyurmuştu. 

Tornado Cash, kripto dünyasında, özellikle işlemlerin izlenebilirliği ile ilgili bir dizi gizlilik ve anonimlik sorununu çözmek için ortaya çıktı.2019 yılında piyasaya sürülen TORN, daha sonra özel işlemlere izin veren tamamen merkezi olmayan, gözetimsiz bir protokole dönüştü.

Binance’ın delist haberi Tornado Cash’i strese soktu

Bugün kripto borsası tarafından gelen haberle beraber Tornado Cash, çift haneli düşüş gördü. Anlık yüzde 10’un üzerine çıkan kayıp ile birlikte TORN/USDT paritesi 4 doların aşağısına geriledi.

Altcoin her geçen gün yeni bir dip seviyesi oluşturmaya devam ediyor. Çıktığı günden bu yana çift haneli rakamların altına düşmeyen TORN, ABD yaptırımı ile beraber büyük ölçüde gücünü kaybetmiş gibi duruyor. Coinmarketcap verilerine göre kasım ayında 3,48 dolar ile en dip noktasına şimdilik ulaştı.

Tornado Cash 1 Yıllık Görünüm
TORN 1 Yıllık Görünüm

Binance’ın delist listesinde yer almasıyla yeni bir dip gelmesi kaçınılmaz olabilir. Kripto borsasının delist etmesindeki en büyük neden Amerika yaptırımı olabilir. Şirket ile ABD’li yetkililer arasında devam eden kara para aklama atışmaları yüzünden Tornado Cash delist edilmiş olabilir.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin