Borsalardaki USDC Stablecoini, Ocak'ta ikiye katlandı
Borsalardaki USDC Stablecoini, Ocak'ta ikiye katlandı

Borsalardaki USDC Stablecoini Ocak’ta ikiye katlandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dolara sabitlenmiş USDC tokenları, geçen ay yaklaşık 500 milyon dolar artarak hızla borsalara akıyor.

Borsalara akış

USDC stablecoinleri, daha önce hiç olmadığı gibi borsa hesaplarına akıyor ve kripto yatırımcılarının varlıklarına eklemeleri veya herhangi bir fiyat düşüşünü satın almaları için hazır bir satın alma gücü kaynağı sağlıyor.

Blockchain analitik firması Glassnode tarafından toplanan verilere göre, borsa hesaplarında tutulan USDC, Ocak ayında %112’den fazla artarak 900 milyon doların üzerine çıktı. Keskin artış, Bitcoin, Ethereum ve DeFi ile ilgili yönetim tokenları için son zamanların en yüksek seviyelerini takip ederek, alıcıların boğa piyasasının bir sonraki ayağına hazırlanabileceğini gösteriyor.

USDC nedir?

USDC, her zaman 1 ABD Doları değerinde olacak şekilde tasarlanmış, ticareti yapılabilir bir dijital varlık olan, dolara sabitlenmiş bir stablecoin’dir. Tether gibi stablecoinler 2014’ten beri piyasadalar, ancak merkezi olmayan finans olarak da bilinen DeFi’nin popülaritesinde büyük bir artış elde ettiler. DeFi, krediler, varlık takasları ve faiz getiren mevduatlar gibi finansal ürünler ve hizmetler sağlamak için Ethereum gibi merkezi olmayan blok zinciri ağlarıyla birlikte akıllı sözleşmeler olarak bilinen otomatikleştirilmiş kodu kullanıyorlar.

Merkezi olmayan finans savunucuları, özel veya devlet aktörlerinin sansürüne karşı korunurken, genel maliyetleri düşürmek ve erişimi demokratikleştirmek için bu tür finansal tekliflerin blok zinciri ağları kullanılarak konuşlandırılmasını bekliyorlar.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin