Tether, 2023 yılında teminatlı kredi vermeyi bırakacak…

Borsalardaki Tether hacmi artışta: Peki bu ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasa istihbarat platformu Santiment, borsalarla ilgili yeni bir veri paylaştı. Tether arzı, 9 Mayıs’ta %19.7’den 10 Ağustos’ta %42’ye çıktı. Borsalarda USDT arzı Nisan 2020’den bu yana ilk kez %42’nin üzerine çıktı. 

Santiment’e göre bu, 2 yıllık yüksek satın alma gücünün bir işareti ve aynı zamanda kripto piyasaları toparlanırken tüccarların kar elde ettiğini gösteriyor.

Kripto borsalarındaki USDT arz oranı, üç ay içinde büyük bir artışa tanık oldu. Mayıs ayından Temmuz ayının sonlarına kadar kripto pazarlarının iki önemli aşamasının ortasında gözlemledi. Kripto kışının en soğuk dokunuş dönemi ve piyasaların hafif toparlanması gibi. Bunun ışığında, borsalardaki Tether (USDT) arz oranındaki artış iki önemli gösterge gönderiyor.

Tether artışı piyasayı olumlu yönde tetikliyor

Tether, 29 Temmuz’da para basmaya devam etti. O zamandan beri piyasa değerine birkaç milyar ekledi. Kripto topluluğundaki birçok kişi, stablecoin arzındaki artışın bir yükseliş sinyali olduğunu düşünüyor.

Binance CEO’su Changpeng Zhao yakın tarihli bir tweet’te, “İlk 10’dan 3’ü (kripto para birimleri) sabit paralar, yani aralarında oturan ve geri dönmeye hazır çok sayıda “para” var. İnsanlar kriptodan çıkmak istiyorsa , çoğu sabit para tutmazdı.”

Borsalarda USDT arz oranı şu anda %42

Santiment grafiğinde görüldüğü gibi, USDT’nin borsalardaki toplam arzının oranı Mayıs ayına göre iki katından fazla arttı. Topluluk, 9 Mayıs’ta %19.7’lik bir orana tanık oldu. Ancak bu oran şimdiki %42’ye yükseldi. 

Grafik ayrıca, özellikle piyasaların çöktüğü Haziran ayında kaydedilen bir artışı gösteriyor. Bu, yatırımcıların düşüşü veya kapitülasyonu satın alma hareketini gösterebilir.

Artış, kurumsal ve perakende yatırımcıların piyasalara girmek için bir ilgi gösterdiğini ve görünürde bir toparlanma olduğunu gösterebilir. Bu, en son 2020’nin başlarında görülen yüksek bir satın alma gücü anlamına geliyor.

Piyasaların geri dönüş belirtileri göstermesiyle birlikte çoğu yatırımcı, yaklaşan ralliden kâr etmek isteyecektir. Sonuç olarak, ticarete girmeye hazırlanırken stabilcoin varlıklarını artırmaya çalışacaklar. USDT, istikrarlı bir para birimidir, bu nedenle arzının borsalardaki oranı önemli ölçüde artar.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin