Kripto paralar neden düştü? Momentum tersine mi döndü?

Borsalardaki kriz büyüyor mu? CRO’daki düşüş yüzde 50’yi buldu…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Crypto.com’un CRO’sunun başı dertte gibi duruyor. FTX çöküşünün ardından borsanın tokeni için söylentiler çoğaldı. Bu da fiyatın anlık yüzde 50 düşmesine neden oldu. Bununla birlikte düşüş ardından tekrar yüzde 50 kazancın olabileceği söylentiler dolaşmaya başladı. İşte bir borsa krizi ile ilgili detaylar… 

Short vadeli CRO traderlar 14 Kasım’da Long vadeli traderlar’a %3’e kadar prim ödüyordu. Bu ödeme vadeli işlem piyasasındaki aşırı düşüşü yansıtıyordu. Şimdi bu ne anlama geliyor?

Crypto.com’un yerel tokeni Cronos, FTX’in geçen haftaki dramatik çöküşünün ardından 14 Kasım’da artan satış baskısına karşı kısıtlama gösteriyor. Şimdi, CRO/USD çifti bir dönüm noktası fiyat toparlanması izliyor.

14 Kasım’da, Cronos’un fiyatı, Nisan 2020’den bu yana en düşük seviyesi olan 0,05 $’a düştükten sonra günde 0,069 $ civarında işlem görerek kâr ve zarar arasında sallandı. Sonuç olarak Kasım ayının zirvesi olan yaklaşık 0,178 $’dan %60’lık bir fiyat düşüşü gördü.

CRO/USD

CRO ile ilgili söylentiler

Raporlara göre Crypto.com CEO’su Kris Marszalek’in 400 milyon dolarlık işlemi yanlış idare ettiğini kabul etti. Hafta sonu gelen itiraf yatırımcılar tarafından büyük bir geri çekilmeye sahne oldu. Transferin başka bir borsada yanlış türde bir hesaba gönderildiğini belirtti.

Twitter kullanıcıları 21 Ekim 2022’de 400 milyon dolar değerinde Ethereum’un taşınması gibi ağır bir işlemi işaretlediler. Kanıt olarak diğer küçük platformlar ve borsalar arasındaki diğer bazı transferleri vurguladılar. Bu arada Marszalek, bunun yanlışlıkla yapıldığını ve tokenlerinin geri alındığını garanti etti.

Her ne kadar Crypto.com CEO’sunun yorumları teminat gibi gözükse de yatırımcıların güvenini yeniden kazanmak mümkün olmadı. Öyle ki yerel token Cronos fiyatı, son 7 gün içinde %50 oranında büyük bir düşüş yaşadı. Bu, FTX’in çöküşünden sonra dijital varlık piyasası için büyük bir tehdit olarak geliyor.

CRO fonlama oranı %3’e düştü

CRO’nun fiyat düşüş dönemi, tokenin sürekli vadeli fonlama oranlarında keskin bir düşüşün yanında meydana geldi. Fonlama oranları, vadeli işlemler ve spot piyasadaki fiyatlar arasındaki farka dayalı olarak tüccarlar tarafından yapılan yinelenen ödemelerdir. 

Pozitif bir fonlama oranı, yükselişli traderlar’ın (Long pozisyonlar), bir fiyat rallisine olan güvenlerini temsil eden düşüşlü traderlar’a (Short pozisyonlar) ödeme yapması anlamına gelir.

FTX bulaşma korkuları Crypto.com’a yayıldı

Cronos satışları, FTX fiyaskosunun ortasında bulaşma korkularından, özellikle de Singapur merkezli bir kripto borsası olan Crypto.com’un FTX ile aynı şekilde çökeceği endişesinden başladı.

Analistler, Crypto.com’un Shiba Inu ve kendi token CRO’su gibi düşük likit kripto para birimlerini rezerv olarak tuttuğunu ve bunların borsanın toplam varlıklarının %40’ını oluşturduğunu belirtiyor.

CRO için daha fazla düşüş mümkün mü ve alım fırsat var mı?

Teknik açıdan bakıldığında, CRO’nun fiyatı yine de önümüzdeki haftalarda potansiyel bir rahatlama rallisi görebilir. 

Cronos’un yaklaşık 30’a veya neredeyse “aşırı satım” bölgesine düşen haftalık göreli güç endeksi (RSI) dahil olmak üzere bir dizi gösterge bulunduruyor. Söz konusu yükseliş görünümünü destekliyor. 

2022 yılının başlarında Haziran ayında benzer bir düşüş, aşağıda gösterildiği gibi 0.099 dolardan 0.162 dolara %75 toparlanma rallisi göstermişti.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin