Borsalardaki ETH miktarı 19 ayın en düşük seviyesinde - balinalar geri çekiliyor
Borsalardaki ETH miktarı 19 ayın en düşük seviyesinde - balinalar geri çekiliyor

Borsalardaki ETH miktarı 19 ayın en düşük seviyesinde – balinalar geri çekiliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum (ETH) balinaları düşüşte ve HODLers ETH’lerini borsalardan alıyor. Ethereum fiyatı yeni zirvelere çıkarken, balinalar damping yapıyor ve geri kalan HODLer’lar, muhtemelen çevrimdışı cüzdanlara veya merkezi olmayan finans protokollerinden getiri elde etmek için kriptolarını borsalardan çekiyor.

Glassnode tarafından yapılan blok zincir analitiklere göre, dün borsalarda yaklaşık 560 milyon dolarlık Ethereum çekildi. Bu, kripto borsaları tutulan ETH miktarını 19 ayın en düşük seviyesine gerilemesi anlamına geliyor.

https://twitter.com/glassnodealerts/status/1378573042100670466

Haliyle, kripto borsalarında 14,7 milyon ETH kaldı; otuz milyar dolara eşdeğer veya Ethereum’un toplam arzının % 12,8’i. En son Ağustos 2019’da bu kadar düşük seviyeler görüldü. O tarihte ETH bugünkü fiyatının onda biri civarında olan 220 dolar değerindeydi.

https://twitter.com/glassnodealerts/status/1378395840260243459

Dahası, çok sayıda Ethereum barındıran büyük varlıklar olan balinalar her seviyede azalmakta. Glassnode’a göre, 1.000’den fazla coin (2.057.784 $) tutan cüzdanların sayısı hafta sonu üç yılın en düşük seviyesine ulaştı; 100’den fazla kripto parayı (205.784 $) tutan sayı yirmi ayın en düşük seviyesine düştü ve 10’dan (20.587 $) fazla kripto para veya 32 tokeni (65.851 $) kontrol eden varlıklar için benzer bir hikaye söz konusu.

Neler oluyor?

Tüm bunlar, Ethereum balinalarının varlıklarını satabileceği, ETH’yi soğuk depoya taşıyabileceği veya ETH’lerini DeFi protokollerinde stake edebileceği anlamına geliyor.

https://twitter.com/glassnodealerts/status/1378292418706087936

Kriptoyu soğuk cizdanlara koymak, kişinin kriptolarını borsalardan veya çevrimiçi cüzdanlardan alıp bellek çubuklarında veya sabit disklerde depolanan çevrimdışı cüzdanlara yerleştirmek anlamına gelir. Ticareti daha zahmetli olan bu ETH, tüccarların kolayca hareket ettirebilecekleri Ethereum miktarını azaltır ve teorik olarak Ethereum talebini artırır.

https://twitter.com/glassnodealerts/status/1378320269182386188

Diğer bir olasılık, balinaların ETH’lerini yüksek verimli merkezi olmayan finans (DeFi) protokollerine göndermesidir. Bu tür DeFi protokolleri, genellikle, varlıkları üzerinden kazançlı getiri elde etmek için DeFi protokollerini kullanan yatırımcıları, yani farmingi cezbeder.

Yani… İyi bir şey mi? Kötü bir şey?

İşaretler ETH için her iki yönde de algılanabilir.

Balinalar soğuk depolamaya geçiyorsa, borsalarda dolaşımdaki Ethereum arzını azaltmak, yalnızca şu anda sıcak talep gören bir coin olan Ethereum için iyidir. Fonları DeFi’ye aktarıyorlarsa, bu … DeFi için iyidir.

Diğer taraftan, balinaların sayısındaki düşüş, ETH’lerini sattıklarını gösterebilir çünkü fiyatın zirveye yakın olduğunu ve buradan düşüş olduğunu düşünüyor olabilirler.

Makul şüphenin ötesinde olan tek şey, Ethereum’un şu anda heyecan verici bir yerde olmasıdır. 3 Nisan’ın erken saatlerinde 2.152 $ ile yeni bir rekor kırdı. Şu anda 2.045 $ ‘ın biraz altında işlem görse de, hala 2.000 $’ ın üzerinde işlem görüyor olması, tüccarların yeni fiyat etiketinde tereddüt etmediğini gösteriyor. Ethereum madencileri için de harika bir zaman oldu: Geçen ay 1,38 milyar dolarlık rekor toplam gelir elde ettiler.

Tüm verilerin oybirliğiyle bir araya geldiği tek sonuç, Ethereum’un aceleyle hiçbir yere gitmediği.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin