Ethereum yeni ATH’sine odaklanırken bu seviyeler artık görülebilir
Ethereum yeni ATH’sine odaklanırken bu seviyeler artık görülebilir

Borsalardaki düşük Ethereum arzı, ETH fiyatını nasıl etkileyecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Araştırma firması Santiment, Ethereum’un borsa platformlarındaki arzının 28 ayın en düşük seviyesinde olduğunu belirledi. Rezervlerinde ETH’nin % 20,1’i ile en düşük olduğu rakam, metriğin en son benzer seviyelerde olduğu Kasım 2018’de gerçekleşti.

Ethereum ETH

Yukarıda, borsalardaki Ethereum arzındaki artış ile fiyatındaki dalgalanmalar arasındaki ilişkiye bir bakış var. ETH’nin son aylardaki rallisi, bu metrikte sürekli bir düşüşe karşılık geliyor.

Ethereum, 24 saatlik grafikte düşüş performansıyla 1.808 dolardan işlem görüyor. Ancak, son bir saatte ETH, bir haftalık olumsuz performanstan sonra %0,3 artışla yükseliş trendi gösteriyor. Kripto para birimi mevcut seviyenin üzerinde kalmayı başarırsa, daha fazla ivme kazanabilir ve 1.850 $’lık dirençten sonra gidebilir.

Ethereum talebi nereden geliyor?

Şu anda iki sektör, ETH’nin arzının büyük bir bölümünü alıyor. DeFi Pulse verileri, DeFi protokollerinde kilitli 9,4 milyon ETH’yi kaydediyor. Şubat ayının sonunda bir düşüş kaydettikten sonra, merkezi olmayan finans protokollerine ETH girişi 8 Mart’tan bu yana 1,5 milyon ETH’yi emdi.

Giderek daha fazla kullanıcı kar elde etmek veya Misli Olmayan Token (NFT) çılgınlığına katılmak için sektöre katıldıkça, bu eğilim devam ediyor ve hiçbir zayıflama belirtisi göstermiyor.

Ethereum ETH

MakerDAO, Compound y Sushiswap, sırasıyla 3 milyon ve 1,4 milyon ile en büyük ETH miktarını elinde bulunduruyor. Bunu Uniswap, Aave, Alpha Homora ve Dengeleyici takip ediyor. Ancak yalnızca merkezi olmayan borsa (DEX) 1 milyonun üzerinde ETH tutar.

Öte yandan, Ethereum 2.0 mevduat sözleşmesi de birçok ETH arzını emdi. Şu anda, tahmini değeri 6 milyar dolar olan 3.559.362 ETH’ye sahip. Arcane Research’e göre, 2020’nin sonlarından bu yana ETH için daha fazla kurumsal talep geldi.

ETH’ye yönelik sürekli talep, fiyatını olumlu yönde etkileyebilir ve rallinin 2021’in sonuna kadar devam etmesine izin verebilir.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin