Borsalarda tutulan stabilcoinler10 milyar dolara ulaştı
Borsalarda tutulan stablecoinler 10 milyar dolara ulaştı

Borsalarda tutulan stabilcoinler 10 milyar dolara ulaştı – yolda başka bir boğa rallisi mi var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir analiz sağlayıcısı tarafından yayınlanan rapora göre, stabilcoinler borsalarda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Crypto Quant tarafından hazırlanan raporda, borsalardaki stabilcoin varlıkları, son birkaç ayda 10 milyar dolara ulaşan toplam coin miktarı ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Bu sabit dijital para birimleri, kripto para birimlerinin oynaklığına bir çözüm olarak ortaya çıktı ve düşüş yılı boyunca 2018’de öne çıktı. Değerleri, dalgalanmayı ABD doları, Pound Sterling veya Euro gibi mevcut para birimlerine indirgeyen itibari para birimlerine sabitlenmiştir.

Stablecoinler başlangıçta değişken kripto para birimlerinde fiat’a geri dönme zahmeti olmadan pozisyonlardan çıkmanın bir yolu olarak kullanıldı. Bununla birlikte, stabilcoin uygulamaları, e-ticaret, bankacılık arka uçları ve potansiyel olarak kredi kartları gibi birçok potansiyel alana yayılmıştır.

Tether’in USDT’si şu anda piyasadaki baskın stabilcoin olsa da, üç kilit oyuncu var; Tether, Circle’ın USDC’si ve Binance doları, toplamda 54 milyar $ ‘ın üzerinde piyasa değerine sahip. Halihazırda borsalarda tutulan stablecoin’lerdeki artış, sahipler daha fazla kripto varlığına yatırım yapmaya hazırlanırken potansiyel bir boğa rallisi anlamına gelebilir ve piyasaları yukarı doğru yöneltebilir.

2021’in başlarında stabilcoinlerin keskin yükselişi, başka bir yükseliş olacağının bir işareti olabilir ve aynı zamanda son zamanlardaki kurumsal faaliyetlerin alanı nasıl etkilediğinin bir ifadesidir. ABD Hazinesi OCC’nin (Para Birimi Denetleyici Ofisi) kısa süre önce bankaların halka açık blokzincirleri ve stabil coinleri kullanmaları için yeni yönergeler yayınlamasıyla, bankaların stabilcoin’lerle ilgilenmeye hazırlandığı görülüyor.

Bankalar, dijital para birimlerinden gelen tehditlere bir yanıt olarak, merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC) deneyen birçok dünya bankasında gördüğümüz gibi, kendi sabit paralarını oluşturmaya karar verebilir, öyle ki 2019’da JP Morgan, stabilcoin JPM Coin’i tanıtmıştı.

Bir kez kripto para tüccarlarına hızlı bir çıkış stratejisi sağlamak için bir araç olan stabilcoinler gelişti ve ana akım kurumsal finans tarafından benimsenmeye başladı. Stablecoinler, düzenleyici kurumlar tarafından diğer kripto para birimleri ile karşılaştırıldığında olumlu karşılanıyor ve hızla dünya çapında hükümetler için potansiyel bir dijital para birimi olarak görülüyor.

cryptodaily


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin