featured
Titov, Bitcoin konusunda olumlu.

Rus başkan adayı Boris Titov, Bitcoin’i yasallaştırmak istiyor.

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2018 yılında Rusya’nın başkanlık seçimlerinde aday olacağını açıklayan iş adamı ve Bitcoin destekçisi Boris Titov, Bitcoin’i yasallaştırmak istiyor.

Rusya Yükseliş Partisi’nin lideri Titov, başkanlığa seçilmesi halinde Bitcoin ve Ethereum gibi popüler kripto para birimlerini yasallaştırmayı düşündüğünü; vatandaşların banka ve borsalarda kripto paralarını saklayabileceğini ve Rusya dışında ödeme yapmak için kullanabileceklerini açıkladı. Titov, Rusya’da ruble kullanıldığı sürece insanların kripto para birimleri ile ödeme yapamayacaklarını belirtti.

“Rusya’nın değişmesi gerekiyor.”

Başkanlık adayı, partisinin geçmişte savunduğu gibi ülkenin ekonomisinin ve toplumunun değişmesi gerektiğini de sözlerine ekledi:

Ülke modern üretim, tarım ve inşaat projelerinin geliştirilmesi üzerine odaklanan inisiyatifli canlı bir ekonomiye ihtiyaç duyuyor.

Aktardığı görüşleri arasında dijital ekonominin gelişimi, Blockchain‘in geliştirilmesi ve kripto para birimleri yer aldı.

Ekonominin geliştirilmesi gerekiyor, çünkü petrol fiyatlarındaki düşüş ve enflasyon büyüdükçe yakında bir “ekonomik mezarlık” ortaya çıkacak. Dünyanın geleceğinde kripto para birimleri önemli bir rol oynayacak ve dünya farklı bir yer haline gelecek.

“Kendi kripto paramızı üretmek yerine var olanı düzenlemeliyiz.”

Titov ayrıca, CryptoRuble’ye atıfta bulunarak Rusya’nın kendi kripto para birimini yaratmayı düşündüğünden bahsetti ancak bu düşüncenin çok masraflı olduğu için artık gündemde olmadığını söyledi: “Halihazırda var olanı düzenlemek varken, yenisini yaratmanın gereği yok.”

“ABD’den daha iyi kripto para madenciliği yapabiliriz.”

Boris Titov, kripto para madenciliği ile ilgili olarak Rusya’daki ekipmanın Amerika’dakinden daha yüksek etkinliğe sahip olabileceğini ve bu da ülkeyi endüstride zirveye taşıyabileceğini belirtti.

Titov, ICO’larla ilgili ise onları düzenlemenin en iyi seçenek olduğuna inanıyor:

Yatırımcıları koruyabilecek bir mevzuat sistemimiz var. Ayrıca bir ICO jeneratörümüz var.

Titov’un Bitcoin ve Blockchain’e desteği, ilk değil

Bu yılın başlarında Boris Titov, İsviçre’deki “Kriptodoliny” (Kripto köyü) benzeri bir bölgenin Kırım’da oluşturulmasını önermişti. Bölgenin amacı kripto para birimleri ve Blockchain organizasyonlarına fon sağlamak olacaktı.

Titov, geçmişte Rusya’nın Bitcoin gibi kripto paraları yasallaştırması ve Blockchain gelişiminde dünya lideri olması için yaptığı çalışmalarla biliniyordu. Ayrıca Rusya’nın ekonomik durumunu Blockchain teknolojisinin ve çözüm olarak kullanabileceğini söylüyordu. Titov’a göre, ülke yatırım kısıtlamalarını kaldırarak yabancı yatırımcılar için Bitcoin yatırım fırsatları yaratabilir.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin