featured

BofA, ‘Ayı ve Boğa’ göstergesinin aşırı düşüş yönünde olduğunu söylüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Küresel piyasalarda yananan çalkantılı süreç halen devam ediyor. Bir türlü düzelmeyen değerli varlıklar büyük kayıplar yaşıyor. Özellikle de bu süreçte hisse senetleri ve kripto varlıklar ciddi kayıpları gördü. Amerika menşeili birçok şirket geçtiğimiz yıllara göre düşüşte.

Hisse senetlerinde en fazla dikkat çekenler ise teknoloji şirketleri oldu. Nasdaq üzerinde yaşanan kayıplar, Bitcoin ve türevleriyle örtüştü. Birbirini izleyen varlıklar önemli bir korelasyon oluşturdu. Son zamanlarda ise emtianın kayıpları öne çıkıyor. Altın, gümüş ve petrol gibi varlıkların düşüşüne şahitlik ediyoruz.

Bank of America ise son yaşanılan sürece dair yeni bir açıklamada bulundu. ‘Bull & Bear’ tarafına dikkat çeken Bank of America düşüşü ön görüyor.

Hisse senetlerinde düşüş devam edecek mi?

S&P 500, 13 Haziran’da resmi olarak  ayı piyasasına girerek, endeksin son 140 yılda yaşadığı 20. ayı piyasası oldu.

Bank of America (NYSE: BAC) tarafından hesaplanan ve “Boğa ve Ayı” endeksi olarak adlandırılan finansal piyasa duyarlılığı göstergesi öngörüsünü paylaştı. Bu öngörüye göre, piyasalarda aşırı düşüşün süreceği kanısı ortaya çıkıyor. Ayrıca değerleme 17 Haziran’da gösterge ilk kez 0’a ulaştı Art arda dört hafta bu seviyelerde kaldı.

Küresel çıkışlar hisse senetleri için 5,8 milyar dolara ve tahviller için 17 milyar dolara ulaştı. Altında ise 1,1 milyar dolarlık ek çıkışa ulaştığından, bu düşüş en iyi şekilde hisse senetlerinden artan fon çıkışlarıyla kanıtlanıyor.

Michael Hartnett liderliğindeki Bank of America stratejistleri, 1 Temmuz’da gönderilen bir müşteri notunda şunları yazdı:

“Emtia kazançları ılımlı (1. çeyrekte %8,4’e karşı %35,0)…enflasyon şoku fikir birliği, ABD dolarında büyük kazançlar (%6,9), devlet tahvillerinde büyük kayıplar (%-9,5), büyük kayıplar kripto (Bitcoin – %58.1)…”oran şoku” başlar. Kredilerde hızlanan kayıplar (HY -%-10.9’a karşı -%6.0) ve hisse senetlerinde (-%14.6’ya karşı -%5.3)…”durgunluk şoku” başlar. Kilit varlık fiyatları H2 = “kredi şoku” ve jeopolitik riskler göz önüne alındığında durgunluğun derinliği oluşuyor.”

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin