Bank of America, ABD Merkez Bankası için dijital paranın (CBDC) kaçınılmaz olduğunu iddia ediyor
Bank of America, ABD Merkez Bankası için dijital paranın (CBDC) kaçınılmaz olduğunu iddia ediyor

Bank of America, ABD Merkez Bankası için dijital paranın (CBDC) kaçınılmaz olduğunu iddia ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bank of America raporunda Amerika Birleşik Devletleri’nin 2025 ve 2030 yılları arasında kendi Merkez Bankası Dijital Para Birimi’ni (CBDC) çıkarma olasılığından bahsedildi.

CBDC’leri günümüzün elektronik para birimlerinin kaçınılmaz bir evrimi olarak tanımlayan Bank of America stratejistleri Alkesh Shah ve Andrew Moss, Merkez Bankası Dijital Para Biriminin ABD Federal Rezervi’nin bir sorumluluğu olacağını kaydetti.

CBDC’nin faydaları olumsuz yönünden daha ağır

Bloomberg tarafından Pazartesi günü bildirilen bir notta stratejistler, CBDC’nin bazı faydalarının doların değerini korumayı, finansal katılımı artırmayı ve sınır ötesi ödemeleri iyileştirmeyi içerdiğini belirtti.

Aynı şekilde, rapor, ticari banka mevduatlarının CBDC’lere dönüştürülmesiyle finansal sistemdeki artan likidite riski ve mevduat kaydırma yoluyla finansal piyasa yapısının değişmesi de dahil olmak üzere bazı potansiyel risklerin altını çizdi.

Ancak Bank of America’ya göre, bu riskler CBDC’nin tasarımına bağlı olarak hafifletilebilir.

Bank of America, kendi Merkez Bankası Dijital Para Birimi’ni çıkarmaya başlamadan önce, mahremiyet korumalı, aracılı ve kimlik doğrulamalı bir CBDC geliştirmek için belirli faktörlerin dikkate alınmasının zorunlu olduğunu kaydetti.

Bu arada banka, özel kripto para birimlerinin, özellikle de stabil coinlerin kullanımının artacağını kaydetti. Rapora göre, sınır ötesi havaleler için bir ödeme şekli olarak kullanılan sabit paralar arttı.

Raporda şunlar yazıyor:

“Finans kurumları dijital varlık saklama ve alım satım çözümlerini keşfettikçe ve ödeme şirketleri blok zinciri teknolojisini platformlarına dahil ettikçe, istikrarlı paranın benimsenmesinin ve ödemelerin önümüzdeki birkaç yıl içinde önemli ölçüde artmasını bekliyoruz.”

ABD, CBDC kervanına katılacak

Bazı ülkeler, itibari para talebi azaldıkça kendi CBDC’lerini geliştirmeye yönelik çabaları artırdı. Çin, Hindistan ve Avustralya CBDC’lerini açıklamaya yakın.

Bu arada ABD, bir CBDC tedavüle çıkarma konusunda şüpheci davranıyor.

Kripto para birimlerine artan ilginin ardından, Federal Rezerv geçen hafta 35 sayfalık bir raporda kripto parasını geliştirmeyi tartıştı ve Beyaz Saray ve Kongre’den destek ve izin alana kadar planlarına devam etmeyeceğini ekledi.

thecryptobasic


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin