Piyasayı bozacak bir hack saldırısı: DeFi protokolü 200 milyon dolarlık istismara uğradı

BNB zinciri hack saldırısına uğradı: İşte detaylar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – BNB zinciri ya da Binance Akıllı Zinciri olarak da bilinen Binance blok zincirindeki işlemler, “düzensiz etkinlik”teki bir artış nedeniyle ağda potansiyel bir istismar tespit edildikten sonra durduruldu. Gece geç saatlerde gelen haber büyük bir hack saldırısını daha ortaya çıkardı.

İlk duyuru BNB zincirinin resmi Twitter hesabından geldi. BSC ağında geçici bir duraklama olacağını söyleyen BNB Chain, ağ duraklatması yaptı. Olayın ilk gerçekleştiği saatlerde ise kripto borsası Binance’ın CEO’su açıklama yapmaktan kaçındı.

En son gelişmede ise Binance blok zincirinin yerel kripto para birimi Binance Coin (BNB), bilgisayar korsanlarının 100 milyon dolar değerinde BNB token çalmasıyla büyük bir saldırıya maruz kaldı. Saldırı, zincirler arası bir köprü BSC Token Hub’da meydana geldi.

BSC Token Hub, BNB Beacon Chain ve Binance Smart Chain arasındaki zincirler arası işlemleri kolaylaştırmak için kullanılır. Bu nedenle saldırı, fazladan Binance Coin (BNB) kaybına neden oldu. Ancak ağdaki tüm doğrulayıcılardan Binance akıllı zincirini askıya almaları istendi.

Diğer yandan BNB zinciri tarafından yapılan açıklamada herhangi bir varlığın zarar görmediği belirtildi. CZ tarafından ise son olarak şu şekilde açıklama geldi:

Zincirler arası bir köprü olan BSC Token Hub’daki bir saldırı sonrasında BNB varlıkları çalındı. “Tüm doğrulayıcılardan BSC’yi geçici olarak askıya almalarını istedik. Konu artık kontrol altına alındı. Paranız güvende. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz ve buna göre daha fazla güncelleme yapacağız.”


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin