featured

Balinalardan tedirgin edici hareket: BNB fiyatı kritik desteğin altına düşebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Binance (BNB) fiyatı, 8 Mayıs’ta kritik seviyeleri kaybettiği düşüşün ardından bir daha 315 dolarda bulunan direnç noktasının üzerine çıkamadı. Bu hafta fiyat, Mayıs 2023 kayıplarını %9’a çıkararak 310 doların altına düştü. Zincir üstü veriler, yatırımcıların kripto balinaları satmaya başladıkça fiyat konusunda olumsuz bir bakış açısına sahip olduğunu gösteriyor.

12 Mayıs Cuma günü Binance, Kanada’daki ticaret faaliyetini “proaktif olarak” sonlandırdığını duyurdu. Bu olumsuz olay, en üst düzey kripto para borsasının Avustralya kolunun 18 Mayıs’ta müşterileri potansiyel bankacılık ve hız kesme sorunları hakkında uyardığında daha da kötüleşti.

TradFi düzenleyicileri ve yetkilileri dünya çapında kripto borsalarına baskı yapmaya devam ederken, Binance Coin (BNB) fiyatı darbe aldı. Zincir üstü veriler, belirli kritik temel metriklerde endişe verici bir bozulmaya işaret ediyor.

Sırada ne var?

Bu ayın başlarında, medya kuruluşları Binance’in spot ticaretinin art arda ikinci ayda nasıl düştüğünü bildirdi. Şimdi bu olumsuz eğilimin BNB blockchain ağına da yayıldığı görülüyor.

Aşağıdaki Santiment grafiği, günlük Aktif Adreslerinin 10 Mayıs’tan bu yana nasıl ısrarlı bir şekilde düştüğünü göstermektedir. 10 Mayıs ile 19 Mayıs arasında %19 oranında bir düşüş yaşandı. Bunun sonucunda aktif adresler 29,609’dan 24,009’a geriledi.

BNB

 

Aktif Adresler metriği, bir blockchain ağında işlem yapan benzersiz cüzdan adreslerinin yedi günlük ortalamasını alır. Ve yukarıda görüldüğü gibi düştüğünde, ağın pazar payını rakiplerine kaptırdığının sinyalini verir.

Binance destekli blockchain ağı yeni talep bulamazsa, BNB yatırımcıları daha fazla fiyat düşüş bekleyebilir.

Balinalar karamsarlaşıyor

Olumsuz piyasa duyarlılığına yanıt olarak, BNB ağındaki büyük kurumsal yatırımcılar da azalıyor. Aşağıdaki grafik, 10,000 ila 100,000 adet token tutan balinaların Mayıs ayından bu yana nasıl azaldığını gösteriyor.

Bu hafta 13 Mayıs ile 19 Mayıs arasında balinalar, 160,000 adet token daha sattılar.

 

Balinalar, en az 100,000 dolar değerinde kripto para birimine sahip büyük yatırımcılardır. Orantısız derecede büyük finansal güçleri nedeniyle, alım/satım modelleri fiyatı önemli ölçüde etkileyebilir.

309 dolarlık mevcut BNB piyasa fiyatıyla, satılan token’ların değeri yaklaşık 50 milyon dolardır. Balinaların satış çılgınlığı devam ederse, fiyattaki düşüş derinleşebilir.

Sonuç olarak, balinaların satışları ve teknik göstergeler daha fazla düşüş yaşanabileceğini gösteriyor.

Fiyat tahmini: 300 dolara düşüş gerçekleşebilir

Zincir üstü verilere göre ayılar, önümüzdeki günlerde altcoin’in fiyatını 300 dolara çekebilir.

Son fiyat düzeltmesine rağmen, Santiment’in MVRV verileri, geçen ay Binance Coin satın alan çoğu kripto yatırımcısının hâlâ yaklaşık %1 kâr elde ettiğini gösteriyor.

Tarihsel ticaret kalıpları, yatırımcıların fiyat %3 daha düşerek 300 dolara dokunana kadar satış yapmaya devam edeceğini gösteriyor.

Eğer bu fiyat tahmini gerçekleşirse, kayıp %3 daha artarak 290 dolar seviyesine doğru bir hareket gerçekleşebilir.

Öte yandan, %2’lik bir artış gerçekleşebilirse ​​boğalar hareketi kendi lehlerine çevirebilir. Bununla birlikte, 315 dolar seviyesinde bir direnç daha fazla yükselişin önüne geçebilir.

Ancak, 315 dolardaki direncin de başarılı bir şekilde kırılması durumunda sıradaki hedef 325 dolarda olacaktır.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin