BM, Blockchain tabanlı kimlik sistemi projesinde Sierra Leone ile çalışıyor
BM, Blockchain tabanlı kimlik sistemi projesinde Sierra Leone ile çalışıyor

BM, Blockchain tabanlı kimlik sistemi projesinde Sierra Leone ile çalışacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Küçük bir Afrika ülkesi olan Sierra Leone, Birleşmiş Milletler (UN) ve kar amacı gütmeyen bir teknoloji kuruluşu olan Kiva ile ülkedeki Blockchain temelli tanımlama sistemini başlatmak için bir araya geldi. BM, Blockchain tabanlı kimlik sistemi projesi için özellikle Sierra Leone gibi küçük bir ülkenin seçildiğini belirtti.

Sierra Leone, ülkedeki Blockchain tabanlı bir kimlik sistemi projesine kar amacı gütmeyen bir teknoloji kuruluşu olan Birleşmiş Milletler (BM) ve Kiva ile birlikte çalışacağının kesinleştiğini duyurdu.

85 ülke göz önüne alındıktan sonra, Kiva ülkedeki nüfusun sadece %20’sinin bankaya yatırılabilir parası olması ve sadece 2,000 kişiyi kapsayan 1 kredi bürosuna sahip olması nedeniyle projenin ilk uygulaması için Sierra Leone’i seçti ki bu ülke nüfusunun %1’inden daha az.

Kiva’nın web sitesine göre Başkan Maada Bio, ülkenin uluslararası yardıma daha az bağımlı hale gelmesini ve ülkenin altyapısını “vizyoner ve yenilikçi” çözümler ile ilerletmesini beklediği için bu teklifi coşkuyla karşıladı.

BM, Blockchain projesini 2019’da hayata geçirecek

2019’da piyasaya sürülmesi beklenen Blockchain temelli Kiva protokolü, Sierra Leone’nin kişisel verilerini güvenli bir şekilde saklamasına ve kontrol etmesine izin verirken tüm borç verme ve geri ödeme işlemlerini de kaydetmesini sağlayacak.

Bir başka kullanım vakası, bilgilerin krediler verilmeden önce hükümet veya diğer ortaklar için geçerli bir kredi notu olarak hizmet verebilmesi.

İşbirliği 27 Eylül Perşembe günü, Sierra Leone, Julius Maada Bio başkanlığı tarafından BM Genel Kurul Toplantısı’nın (UNGA) 73. Oturumu’nda ilan edildi.

Başkan, George Leone Hükümeti, UNDP, UNCDF ve Kiva ile Ulusal Sayısal Kimlik ve Kredi Referans Bürosu sürecini güçlendirmek için mutabakata vardı.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin