Blur token son günlerde neden popüler? İşte sebebi
Blur token son günlerde neden popüler? İşte sebebi

Blur token son günlerde neden popüler? İşte sebebi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Blur token, son 24 saat içinde %15’lik bir değer artışı yaşadı. Coinmarketcap’e göre, token hafta sonu %43’lük bir fiyat artışı yaşadı ve benzersiz bir toparlanma rallisine tanık oldu.

OpenSea ve Blur arasındaki farklar

Blur, popüler NFT pazarı OpenSea’nın güçlü bir rakibi olarak ortaya çıktı. Son günlerdeki güçlü fiyat hareketi, NFT sektöründeki konumunu sağlamlaştırmaya yönelik son gelişmelere kadar izlenebilir.

Haftanın başlarında Blur, platformunda NFT içerik oluşturucuları tarafından kazanılan telif hakkı politikalarını değiştireceğini duyurdu. NFT platformu, Opensea’de ticareti engelleyen koleksiyonlara tam telif ücreti uygulayacak.

Bu, NFT içerik oluşturucularının, parçalarının Opensea pazarında alınıp satılmasına izin vermedikleri takdirde, seçtikleri bir telif ücreti koyabilecekleri anlamına gelir. Basın açıklamasına göre, OpeanSea’den gelen rekabet nedeniyle bu hamle gerekliydi. OpenSea, diğer platformlarda işlem algıladığında telif ücretlerini otomatik olarak isteğe bağlı olarak ayarlayan benzer bir politika kullandı.

Ayrıca, OpenSea’nin, politikanın arkasındaki birincil motivasyon olmadığını iddia etmelerine rağmen Blur işlemlerini engelleyen içerik oluşturuculardan yararlandığını belirtti. Bu hamle ile Blur, koleksiyonlarda tam telif hakkı sağlayarak daha fazla kullanıcıyı platformlarına çekmeyi amaçlıyor.

Telif hakları, yaratıcıların NFT’lerinin ikincil satışlarından elde ettikleri kazançlardır. Blur’da minimum telif hakkı %0,5’tir ve içerik oluşturucular daha yüksek telif ücretlerini tercih edebilirken, Opensea’de bu oranlar %5 ila 10 arasında olabilir.

Blur tokenin popülaritesi artıyor

Blur, lansmanından bu yana birçok NFT yaratıcısının platforma geçiş yapmasıyla muazzam bir büyüme yaşadı. NFT pazarı, 14 Şubat’ta platformunda 1.2 milyar dolardan fazla değerde NFT işlemi yapıldığını ortaya çıkardı.

İtici güçlerden biri, yakın zamanda sonuçlanan airdrop kampanyasıydı. Blur, kullanıcıların kendi protokolünün yönetimine katılmalarını sağlayan yerel tokenini yayınladı. Bu hareket, NFT pazarının gelişmesine izin veren büyük heyecana yol açtı.

Blur, yatırım şirketi Paradigm tarafından desteklenen bir Ethereum NFT pazarıdır. Kullanıcıların içeriğe sahip olduğunu ve kâr elde ettiğini öne süren bir model olan web3 projelerine odaklanır.

Blur fiyat analizi

Blur token, lansmanından bu yana istikrarlı bir şekilde toparlanmaya devam etti. Yazım sırasında 1,30 dolardan işlem görüyor ve bir sonraki direnç seviyesi olan 1,5 dolara doğru ilerliyor. Ayrıca Coinmarketcap verilerine göre, günlük işlem hacmi son 24 saatte 500 milyon dolarda seyrediyor.

Blur is trading upwards. Source: BLURUSDT Tradingview

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin