Dünyanın en büyük kripto varlık yöneticisi: “Bitcoin alma zamanı geldi!”
Blockstream, kayıp Bitcoin’leri kurtarabilecek bir yöntem üzerinde çalışıyor

Blockstream, kayıp Bitcoin’leri kurtarabilecek bir yöntem üzerinde çalışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockstream CEO’su Adam Back, şirketin kaybedilen Bitcoin’in kurtarılabilmek için bir yöntem üzerinde çalıştıklarını söyledi. Ancak Bitcoin’i kurtarmak derken elbette ki kaybolan ya da atılan sabit disklerin içindeki Bitcoin’den bahsetmiyordu.

Blockstream ‘den Bitcoin anahtarlarını yedekleme

Berlin’de gerçekleşen the Lighting Konferansı’ndaki bir röportaj veren Back, Blockstream’in Green Wallet ürünü için gelecek planlarından bahsetti. Bu, bu yıl Mart ayında piyasaya sürüldü ve varsayılan 2’li çoklu imzalı güvenlik özelliğiyle hazırlandı. Bunun anlamı, Bir anahtar cihazınızda, diğeri şirket sunucularında tutulur ve cüzdanınız kaybolur veya çalınırsa fonlarınızı korunmuş olur.

Klasik durumda kendi anahtarınızı kaybederseniz, bu sizi korumaz. Bitcoin fonlarınızı bir borsada tutuyormuş gibi düşünün ve durumu bununla kıyaslayabilirsiniz. Giriş şifreniz kaybolursa, pasaport veya başka bir kimlikle müşteri hizmetleri aracılığıyla kurtarılabilir.

Bu, Green Wallet ile şu anda mümkün değil  ancak Back, Blockstream ‘in bu senaryoda bir kurtarma yöntemi olarak ek kimlik doğrulaması kullanma olasılığını eklemeyi düşündüğünü belirtti.

Bununla birlikte, Bitcoin cüzdanınızın özel anahtarının bir şirket sunucusunda yedeklenmesini isteyip istemediğiniz farklı bir konu.

Kusursuz Lightning Network deneyimi

Ayrıca, Splice-In ve Splice-Out gibi özellikler de dâhil olmak üzere Lighting Network’e gelen en son yeniliklerden bahsetti. Bunlar, LN için kullanıcı deneyimini basitleştirerek, hangi coinlerin birinci katman ve ikinci katman üzerinde olduğu arasındaki farkı bulanıklaştıracaktır.

Örneğin, Splice-Out kullanarak bir Lightning kullanıcısı Lightning olmayan bir kullanıcıya kolayca ödeme gönderebilir. Fonlar, kullanıcının müdahalesi gerekmeden katmanlar arasında otomatik olarak aktarılır. Benzer şekilde Splice-In, Lightning dışı bir kullanıcıdan bir Lightning kullanıcısına sorunsuz bir şekilde Bitcoin’i aktarım yapabilmesini sağlayacaktır. Bu işlev, Lightning Network’ün ilk sürümünde mevcut olmasa da ikinci sürümde olacağı söylendi.

bitcoinist

Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin