SIKURPhone cüzdan desteği ve güvenlik odaklı özellikler sunuyor
SIKURPhone cüzdan desteği ve güvenlik odaklı özellikler sunuyor

Blockhain telefonlarına ilgi artarken SIKURPhone piyasaya sürülüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain telefonları kavramını çevreleyen bol miktarda fikir var. Piyasa değeri henüz belirlenmemesine rağmen, birçok şirket ASAP cihazlarını kullanmaya çalışıyor. Sikur tarafından çıkarılacak olan, SIKURPhone şuan piyasanın en yenisi.

SIKURPhone cüzdan desteği ve güvenlik odaklı özellikler sunuyor

Telefonları özellikle Blockchain açısından kullanışlı kılan pek çok soru var. Sikur için amaç, yerli SikurOS yazılımı ile elde edilen cep telefonları ve kripto para birimleri arasındaki uçurumu kapatmak.

Teknolojinin altında, SikurOS yerel kripto para birimli cüzdan desteği ve çeşitli güvenlik odaklı özellikler sunuyor. Kripto para birimlerinin doğası göz önüne alındığında, kullanıcıları her zaman korumak için özelliklerin sunulması gereksiz bir lüks değil. Birinin cihazını uzaktan silebilme, kayıp ya da hırsızlık durumunda, ek özellik kripto kullanıcılarının faydalı bulacağı bir özellik. Sonuçta, cihaza erişimi kaybetmek, telefona bağlı herhangi bir kripto cüzdanı için sorun yaratabilir.

Blockchain telefonuna özel uygulamalar hazırlanıyor

Ayrıca, 2018’de yayınlanacak olan bir yerel Secure App Store da bulunmakta. Cihaz sahiplerine, Blockchain ve kripto ile ilgili onay uygulamaları sağlar. Kullanıcıların tam olarak bekleyebilecekleri uygulamalar, şu anda mağazanın kendisi resmi olarak açılmamış olduğu için belirsizliğini koruyor. Kullanıma açık hale getirilmeden önce bir Blockchain telefonun başlatılması alışılmadık görünüyor.

Donanım tarafında SIKURPhone tamamen çarpıcı. Kamera piksel yoğunluğu, RAM ve depolama açısından biraz farklı olan iki farklı model mevcut. Her iki cihaz da mevcut Sony Android akıllı telefonlara dayanıyor, bir model XZ1’i baz olarak kullanıyor, diğeri ise XA2’ye benzer. Bu modellerin geçerli olduğunu göz önünde bulundurarak, Sikur’un seçimi biraz zor görünüyor.

Sikur diğer üreticilerle ortaklık yapacak

Bu da piyasaya çıkacak ilk SIKURPhone olmadığını belirtmekte fayda var. Bu yılın başlarında, orijinal model tamamen donanım ve yazılım tarafında, Sikur tarafından tasarlandı. Sadece kendi yerli SikurOS’larını kullanmaya geçişi daha önce resmen bildirilmedi, ancak şirketin önümüzdeki aylarda diğer üreticilerle ortaklık yapma niyetinde olduğu görülüyor. Bu, gelecekte daha fazla Blockchain telefonunun piyasaya çıkmasına yol açabilir.

Kripto para birimi endüstrisinin popülaritesi artmaya devam ettiği açık. Olumlu bir işaret, esasen Bitcoin ve altcoinlerin hayatımızın içinde yer aldığını göstermesi. Aynı zamanda, bu endüstri için özel telefonlar oluşturmak riskli bir çaba. Sikur bu konuda ilginç bir yola çıkıyor, ancak diğer telefon üreticileri ile işbirliği yaparak bir şeyler başarabilir.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin