Grayscale, CME ETH Vadeli İşlemleri lansmanından önce Ethereum Trust'ı yeniden açıyor
Grayscale, CME ETH Vadeli İşlemleri lansmanından önce Ethereum Trust'ı yeniden açıyor

BlockFi, Grayscale Bitcoin Trust’ın yüzde 5’ini satın aldı: 330 milyon dolarlık ticaret!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kamuya açık kayıtlara göre, kripto ödünç verici olarak faaliyet gösteren BlockFi, Grayscale Bitcoin Trust’ta (GBTC) önemli bir hisse satın aldı.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından hazırlanan yeni bir dosyaya göre, borç veren firmanın hisseleri şu anda Trust’ın %5,07’sini temsil ediyor. SEC, şirketlerin 13-G formunu kullanarak başka bir şirket üzerindeki sahipliklerinin %5’in üzerinde olmasını rapor etmesini gerektiriyor.

BlockFi’ın son satın alımı yaklaşık 25 milyon Bitcoin

BlockFi’nin başvurusu 26 Ekim’de imzalandı ve 15 Ekim’de Trust’tan 24.235.578 hissenin satın alındığını bildirdi. Grayscale’in son yıllık raporuna göre, her hisse 0,0001 BTC değerinde, yani BlockFi’nin satın alımı yaklaşık 24.235.578 BTC’ye denk geliyor. Bu sayı mevcut piyasa fiyatında 328.040.666,02 dolara tekabül ediyor

BlockFi CEO’su Zac Prince, bu hamlenin kendi müşterilerine kripto borç vericisi olarak hizmet etme ilkelerinin bir parçası olduğunu söyledi. Duyuruda şu sözler yer aldı:

Ürünle ilgili yatırım fırsatlarının yanı sıra borç verme piyasaları da var ve önemli katılımımız müşterilerimize ve pazara likit ve likit olmayan GBTC hisseleri için değer katmamızı sağlıyor.

Grayscale 6 milyar doların üzerinde BTC yönetiyor

GBTC, yatırımcıların kriptoyu doğrudan satın almadan ve elinde tutmadan Bitcoin ile etkileşime geçmesini sağlıyor. 2013’teki lansmanından bu yana, müşteriler için 467.000’in üzerinde BTC tutacak şekilde büyüdü, yani 6 milyar doların üzerinde değeri yönetiyor. Aynı zamanda, ocak ayı itibarıyla SEC’e kayıtlı bir raporlama şirketi. Yani yıl boyunca ABD menkul kıymetler düzenleyicisine ek açıklamalar sunuyorlar.

Three Arrows Capital da bu yılın haziran ayında BlockFi ile benzer şekilde Bitcoin Trust hissesi satın aldı. 21 milyon hisse için 259 milyon dolarlık satın alan şirket GBTC hisselerinin %6,26’sına sahip oldu. Yakın zamanda yapılan 8-K açıklamaları, Grayscale’in o zamandan beri “seçilen akredite yatırımcılara” ek 16.900.600 hisse ihraç ettiğini gösteriyor.

Trust’ın BTC varlığı da son aylarda benzer şekilde yükseliş eğilimi gösteriyor.

Bu arada dünyaca ünlü rap sanatçısı Kanye West, Bitcoin hakkında konuştu. Ayrıntılar için buradaki yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin