Tron, Algorand, Enjin Fiyat Analizi: 12 Aralık
Tron, Algorand, Enjin Fiyat Analizi: 12 Aralık

BlockFi CEO’sundan Bitcoin ve kripto para sektörüyle ilgili açıklamalar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para birimleri, on yılı aşkın geçmişinde amaçlarına yönelik pek çok yeni fikir ve yoruma maruz kaldı. Bu paralar sonunda geleneksel para birimlerini geçersiz kılacak araçlar olarak düşünülürken, kriptoyu çevreleyen teknik zorluklar, birçok kripto para biriminin “değer depoları” olarak daha işlevsel olduğunu ortaya koydu. Bu bağlamda Bitcoin örneği de son zamanlarda bir değer deposu olarak karşımıza çıkıyor. BlockFi CEO’su Zac Prince, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir podcast yayınında Bitcoin ile ilgili konuştu.

“Off the Chain” podcast’in son bölümünde, BlockFi CEO’su Zac Prince; Bitcoin, kripto varlık temelli kredilerin artan popülaritesi, kripto varlıkların kredi için teminatlandırılması ve bunların kripto para birimlerinin daha fazla benimsenmesine nasıl yol açabileceği hakkında konuştu.

Bireysel ve kurumsal yatırımcılar kripto para birimlerini her geçen dün daha çok benimsiyor

BlockFi, kredi için teminat olarak kripto varlıkları kullanarak kripto ticareti ve kripto şirketlerinden faiz kazanma gibi ürün teklifleri sağlayan önemli bir oyuncu. BlockFi’nin benimsenmesi ve büyümesi sorulduğunda, Prince şu anda piyasadaki temel eğilimlerin, Bitcoin boğa koşusu ile birlikte hem perakende hem de kurumsal yatırımcılar tarafından daha fazla benimsenmenin bir işareti olduğunu söyledi.

Uzun süredir kurumsal yatırımcıların kripto para birimlerine, uçucu nitelikleri sebebiyle temkinli yaklaştıkları biliniyor. Yakın zamanda yapılan bir Bitwise araştırması da benzer bir duyguyu vurgulamıştı.

Podcast sırasında Prince, BlockFi’nin başlatmayı planladığı kredi kartı hakkında da konuştu:

BlockFi Bitcoin ödül kartını Chase Sapphire Reserve veya havayolu mil kartınızla daha fazla rekabet eden bir şey olarak görüyoruz.

Söz konusu kart, geçişi kolaylaştırmak amacıyla geleneksel bankacılığa benzer bir deneyim kazandırarak yeni müşterileri kripto varlık ekosistemine katmayı amaçlıyor. Burada Prince tarafından yansıtılan niyet, bir süre önce Grayscale Investments’in Sonnenshein tarafından vurgulanan bir sorunu çözmek için çok önemli olabilir.

“Bitcoin yatırımı teknik bilgi istiyor.”

Grayscale Investments Genel Müdürü Michael Sonnenshein kısa süre önce Bitcoin gibi kripto para birimleriyle çalışmak için gerekli teknik bilginin yeni kullanıcılar için büyük bir engel olduğunu öne sürdü.

Bitcoin’i bir cüzdana taşıyabilmek, şifrenizi güvende tutabilmek ve uzun vadede paranızı güvenle saklayabilmek için teknolojik bilgi birikimine de ihtiyacınız olacak. Ve çoğu yatırımcı için bu yeni ve alışılmadık bir deneyim.

Yeni yatırımcılar için durum böyle olsa da, veriler ayrıca Bitcoin gibi kripto para birimleri için Blockchain’deki işlem sayısının artmakta olduğunu gösteriyor. 2019 ve 2020 verileri, işlemlerde düşüş olsa da, bugün Bitcoin yeni bir varlık sınıfı olmadığından ve pazar olgunlaştığı için Blockhain’in çok daha az uçucu olduğunu gösteriyor.

BlockFi’nin yeni ürünü bundan yararlanmaya çalışırken, Bitcoin’in ortalama bir kullanıcı için daha kolay benimsenmesini sağlayarak benimsenme oranını artırmayı amaçlıyor. Prince’e göre, Bitcoin bugün sadece bir borsa aracı değil, bir yatırım aracını temsil ediyor. Bu, günümüzde çoğu insanın Bitcoin’e harcamak için değil, fiyatın artması muhtemel olduğu için sahip olduğunu gösteriyor.

Ancak Prince, engellerin devam ettiğini de kabul etti:

Kripto para, dijital varlık ve Blockchain sektörü, geleneksel pazarlarla aynı sermaye türlerine erişemiyor.

ambcrypto

Bitcoin golden cross tamamlanmak üzere: Altcoinler nasıl etkilenecek?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin