Joseph Lubin’e göre Blockchain'in Katman 1 ve Katman 2 teknolojileri Blockchain değil!
Joseph Lubin’e göre Blockchain'in Katman 1 ve Katman 2 teknolojileri Blockchain değil!

Blockchain’in Katman 1 ve Katman 2 teknolojileri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son zamanlarda, Ethereum’un kurucu ortağı Joseph Lubin ve BlockOne’un CTO’su Daniel Larimer, Blockchain Live etkinliğinde Blockchain’in Katman 1 ve Katman 2 teknolojileri hakkında konuştu.

“Bütün katmanlar (Katman 1 veya 2) Blockchain’dir.”

Katman 1 teknolojileri, Blockchain katmanına yerleştirilen çözümler ve Katman 2, Blockchain’in kurallarını değiştirmeden Blockchain’in üstüne inşa edilen çözümler. Daniel Larimer’in görüşüne göre, bütün katmanlar (Katman 1 veya 2) Blockchain’dir. Daniel Larimer Blockchain’lerin birbirleriyle iletişim kuran ağlar ağları olduğunu söylüyor ve açıklamalarına şunları ekliyor:

Katman 2, bu yollarda neler olup bittiğini koordine eden bir başka mini Blockchain.

Larimer, gelecekte, sektörün binlerce özel Blockchain’e sahip olacağını da belirtiyor. Bu özelliklerin, halk Blockchain’leri ile etkileşimde bulunmak için bloklar arası iletişimi uygulayacağını söylüyor.

Joseph Lubin’e göre Blockchain’in Katman 1 ve Katman 2 teknolojileri Blockchain değil!

Onun düşüncesine göre, gelecekte çok sayıda Blockchain tabakası olacak, ancak tek bir zincir merkezi yönetici olmayacak. Larimer, bu zincirlerin  Peer-to-Peer (P2P) iletişimini kullanacağını ve şu andan itibaren birbirleriyle daha fazla bağlantılı olacağını söylemeye devam ediyor.

Ethereum’un kurucu ortağı Joseph Lubin ayrıca Katman 1 ve Katman 2 teknolojileri hakkında da konuştu. Larimer’in açıklamasının aksine, Lubin tüm katmanların (Katman 1 veya 2) Blockchain olmadığını düşünüyor. Tüm katmanların bir dereceye kadar ademi merkezileştirilmiş protokoller olduğunu söylüyor.

“Blockchain’ler “gerçekten titiz bir güven” katsayısı sağlamak için var.”

Joseph Lubin Blockchain’lerin temel düzeyde “gerçekten titiz bir güven” katsayısı sağlamak için var olduğunu belirtiyor ve sözlerine şunları ekliyor:

Güvenilir işlemler, otomatik anlaşmalar, akıllı yazılım nesneleri için Blockchain’lere ihtiyacımız var. Ayrıca, merkezi olmayan bir depolama alanına, merkezi olmayan bir bant genişliğine, merkezi olmayan bir ağır bilgi işlem kanıtına da ihtiyacımız var.

Lubin ayrıca açıklamalarına şu sözlerle devam ediyor:

Yani, katman 2 teknolojisi gerçekten bir Blockchain olmayan side chain’lar gibi şeyleri içerir. Ayrıca bir taban katmanına bağlanan Blockchain olan yan zincirleri de içerebilir.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin