Blockchain.com kullanıcılarının kripto para ile USD kredi almalarını sağlayan özelliğini tanıttı
Blockchain.com kullanıcılarının kripto para ile USD kredi almalarını sağlayan özelliğini tanıttı

Blockchain.com borsasından Türk bankalarıyla iş birliği: TL işlemleri başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Türk kripto para yatırımcıları artık Blockchain Exchange (Blockchain.com) üzerinden Türk lirası ile para yatırma/çekme ve al/sat işlemlerini yapabilecekler.

Dünyanın en büyük kripto para firmalarından biri olan Blockchain.com, Türk bankalarıyla yaptığı entegrasyonlar üzerinden Türk lirası (TRY) işlemlerini yayına aldı. Türk yatırımcılar artık Blockchain Exchange üzerinden 5 dakika içerisinde Türk lirası ile kripto para satın alabilecek.

Elinizi çabuk tutun: İlk gelenlere komisyon indirimi

Blockchain.com Exchange, Türk kullanıcılar için banka havalesi ile tüm bankalardan Türk lirası yatırma ve çekme işlemlerini desteklediği gibi TRY ile Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Tether Dolar (USDT) alıp satmalarına olanak tanıyacak. Küresel piyasalara bağlı bir borsa olarak Türk yatırımcılar artık küresel fiyatlardan işlem yaparak daha çok kâr elde edebilecek.

Blockchain.com borsası Türk lirası entegrasyonunu kutlamak için erken üye olup Türk lirası yatıran kullanıcılara tam 1 yıl boyunca düşük komisyon uygulama kararı almış durumda. Borsaya TRY gönderen ilk 1.000 kişi en üst düzey indirimden faydalanabilecek (%0,08 maker/ %0,18 taker). İlk 1.000’e giremeyenler üzülmesin, arkadan gelen 1.000 kişi de 1 yıl boyunca bir miktar komisyon indiriminden faydalanabilecek (%0,10 maker/ %0,20 taker).

Türkiye bir kripto para cenneti

Blockchain.com’un hamlesi Türkiye’nin kripto paralar konusundaki potansiyelini bir kez daha gözler önüne seriyor. Türkiye’de kripto paralara olan rağbet komşu ülkelere kıyasla daha hızlı artıyor. Statistica’nın 2019 Küresel Tüketici Anketi’ne göre ülkede yaşayan her 5 kişiden 1’i kripto paralara yatırım yapmış durumda.

ING Bank’ın Nisan 2015’te yaptığı bir ankete göre Türk halkının %45’i Bitcoin (BTC) gibi kripto paraların gelecekte alışveriş ve gündelik işlemler için kullanılacağına inanıyor. Bu oran %28 olan Avrupa ülkeleri ortalamasının neredeyse iki katı.

Blockchain.com CEO’su Peter Smith konu ile ilgili şunları söyledi:

Türkiye kripto paraların benimsenmesi konusunda dünyaya öncülük eden bir ülke. Ancak ne yazık ki bugüne dek bu durum suistimal edilmiş durumda. Blockchain.com olarak Türkiye’deki kripto yatırımcılarına adil, dürüst ve küresel piyasalara entegre bir hizmet sunarak standartları yükseltmeye karar verdik. Böylece yatırımcılar gerçekten hak ettikleri hizmeti alabilecekler.

Blockchain.com ile 190 ülkede güvenilir hizmet

Blockchain.com Exchange, Ağustos 2019’da piyasaya çıktığından bu yana dünyanın en güvenilir kripto para borsası unvanını kazanmış durumda ve her gün platformuna yeni özellikler eklemeye devam ediyor. 190 ülkede hizmet veren borsada İngiliz sterlini, Amerikan doları, avro gibi para birimlerinin yanında artık Türk lirası da mevcut.

Borsa Türk lirası desteği ile birlikte algoritmik trade yapmak isteyenler için API desteği, Algorand ve DGLD gibi popüler coinlerin borsaya eklenmesi gibi yeniliklerini de duyurdu. Tüm bu gelişmelerle birlikte artık 36 trade çifti borsada işlem görüyor.

Global fiyatlardan kripto para alıp düşük komisyon ödemek isteyenler borsaya şu linkten ulaşabilir ve üye olabilirler: ​https://exchange.blockchain.com

Ayrıca Resmi Türkçe Telegram Grubu üzerinden destek alabildikleri gibi diğer traderlar ile sohbet edebilirler: ​https://t.me/BlockchainExchangeResmi

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us

___________________________


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin