İki analist tahminlerinde birleşti: “Bitcoin fiyatı hafta sona ermeden bu seviyeyi görebilir.”
İki analist tahminlerinde birleşti: “Bitcoin fiyatı hafta sona ermeden bu seviyeyi görebilir.”

Blockchain verilerine göre Bitcoin fiyatı şimdi nereye gidecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı ABD dolarındaki geniş tabanlı zayıflık ve seçim belirsizliği karşısında yükselişini sürdürürken, alternatif bir hazine varlığı olarak inkar edilemez değerini kanıtlamaya devam ediyor.

Fed Başkanı’nın açıklamaları Bitcoin fiyatı için olumlu oldu

Fed Başkanı Jerome Powell’ın zayıflayan ABD ekonomisine ilişkin son sözleri, öncü kripto para birimi hızlı bir şekilde 33 aylık ticaretin en yüksek seviyesine yaklaşırken yükselişin daha da hızlanmasına yardımcı oldu.

Bitfinex borsasındaki hacimler, son 24 saatte Bitcoin çiftleri için 400 milyon dolar ve Ethereum çiftleri için 110 milyon dolarla zirveye ulaştı.

Bitfinex CTO’su Paolo Ardoino konuyla ilgili şunları söyledi:

Ethereum işlem hacimlerinde son 24 saatte tanık olduğumuz artış, dijital varlık alanında çok fazla yeniliğe güç verdiği bir yılda olağanüstü. Tether’in piyasa değeri 17 milyar doları aşarken, kripto para birimi çağının iyi ve gerçekten başladığı söylenebilir.

Haftalık ve günlük zaman dilimine bakıldığında, traderlar ekim ayının son haftasından kasım ayının ilk haftasına kadar dikkat çekici bir büyüme kaydetti. Birçok piyasa katılımcısı, BTC’de yükselişin anlamlı bir fiyat geri çekmesi olmadan çok hızlı olup olmadığını merak ediyor.

Teknik göstergeler güçlü alım sinyalleri veriyor

Yatırımcıların davranışlarını takip eden önemli bir trend olan “Williams Timsah” göstergesi, BTC’nin mevcut seviyelerde aşırı gerilmesiyle ilgili korkuları hafifletiyor. Metrik, hem günlük hem de haftalık zaman dilimlerinde güçlü satın alma sinyalleri vermeye devam ediyor.

Gösterge, fiyat 12.000 dolar seviyesinin üzerinde işlem gördüğü sürece mevcut eğilimin haftalık bazda pozitif kaldığını gösteriyor. Aynı şekilde, BTC günlük zaman diliminde 14.150 dolar seviyesinin üzerinde işlem yapmaya devam edebilirse boğalar kontrolü elinde tutabilecek.

Trendin devamı, beş günlük hareketli ortalama 8 ve 13 hareketli ortalamanın üst tarafına geçtiğinde belirlenebilir.

Ek olarak haftalık grafikteki beş günlük hareketli ortalama ile 8 ve 13 hareketli ortalamalar arasındaki genişleyen boşluk da hakim trendin gücünü gösteriyor.

BTC için zincir veri analizi eşit derecede yükseliş gösteriyor ve Net Değer İşlem oranı (işlem hacmini kullanarak) yeni yılın en yüksek seviyelerine yükseliyor.

NVT oranı, dijital varlıklar için patlama fiyat hareketlerini tahmin etmede genellikle çok doğru bir yükseliş tahmini sunuyor.

Diğer teknik ve zincir dataları da pozitif

2 Kasım’da Günlük Token Dolaşımındaki bir artış, Bitcoin’e olan ilginin arttığını gösteren NVT oranında istikrarlı bir yükseliş izledi. Önemli 14.000 dolarlık direnç seviyesinin üzerindeki bir fiyat artışı, bu metriğin verisini doğruladı.

Bitcoin’in devam eden teknik, zincir içi ve temel gücü göz önüne alındığında, anlamlı bir geri çekilme meydana gelmeden önce tüm zamanların en yüksek seviyelerine doğru yaklaşan bir itmeyi görme ihtimalimiz giderek artıyor.

Bununla birlikte Bitcoin Ocak 2018’in en yüksek seviyesi olan 16.100 dolar seviyesinin üzerine çıkamazsa en az 14.000 dolarlık alana doğru keskin bir düzelme gerçekleşebilir. Bunun nedeni, yatırımcıların daha cazip bir seviyeye geri dönmeden önce kısa vadede keskin bir geri çekilme beklentisiyle pozisyonlarını tasfiye etmeleri.

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin