featured

Araştırma: Blockchain teknolojisi dış ticareti arttırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avusturya merkezli Araştırma Merkezi Uluslararası Ekonomi (FIW) kurumu, özellikle Blockchain teknolojisinin dış ticarette uygulanmasının etkilerini inceleyen en son politika özetini yayımladı. Rapora göre, Blockchain teknolojisi dış ticareti hızlandırıp masrafları azaltabilir.

Blockchain teknolojisi dış ticareti arttırırken endişeleri gideriyor

Bu ayın başında yayımlanan “Key Technologies of Digitization and their effects on Foreign Trade” (Sayısallaştırmanın Temel Teknolojileri ve Dış Ticarette Etkileri) başlıklı rapor, Avusturya Teknoloji Enstitüsü’nden Bernhard Dachs tarafından hazırlandı.

Blockchain teknolojisinin uygulanması, “ihracat garantilerinin işlenme maliyetini önemli ölçüde azaltabilir. Böylece işlemler, açık olmayan risklerden korunur ve belirsizlik azalır. Burada en önemli olay ise, teknolojinin finansal alanda daha geniş kapsamda yer alması. Halihazırda Blockchain ve kullanımları hakkında, özellikle coğrafi sınırlar boyunca para taşıma söz konusu olduğunda, bir endişe var.

Dachs daha sonra, Blockchain’in Avusturya’da daha çok benimsenmesi için ilk önce bankacılık sektöründe kabul edilmesi gerektiğini ileri sürüyor. Ayrıca raporda, Blockchain veya AI gibi yeni teknolojilerin otomasyona ve ticarette önemli kazançlar sağlayacağını düşünüyor.

Avusturya dijital kamu hizmetleri bakımından 11. sırada

AB üyesi ülkelerin ilerlemesini takip eden Dijital Ekonomi ve Toplum Endeksi (DESI) 2018 raporunda, dijital beceriler ve dijital kamu hizmetleri bakımından Avusturya’ya 11. sırada yer verildi. DESI raporunda Avusturya ile alakalı şu açıklamalar yer alıyor:

Avusturya‘daki işletmeler dijitalleşmenin birçok alanında göreceli olarak iyi olmaya devam ediyor. Ancak son zamanlarda iç süreçler için ICTs kullanımında çok az ilerleme kaydedildi.

2016 yılında Avusturya, teknolojiyi iç sektörlere daha iyi yayacak projeleri teşvik etmek amacıyla “Produktion der Zukunft” adlı bir program başlattı. Proje, yılda 25 milyon euroluk bir fon aldı ve ülke çapında birçok Dijital İnovasyon Merkezi oluşturdu.

Diğer ülkeler de endüstrilerini devrimci teknolojiyle birleştiriyorlar. Almanya, Hamburg’daki bir limanda HanseBloc adlı bir program başlattı. Burada, ihracatla ilgili işlevler Blockchain yoluyla gerçekleştiriliyor. Ayrıca Batı Afrika ülkesi Sierra Leone, Birleşmiş Milletler’in tamamen bir Blockchain’de inşa ettiği bir kimlik platformunu uyguluyor.

Bcfocus

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin