Aidan Lynch’a göre, Blockchain teknolojisi, birden fazla savunma katmanı sunar
Aidan Lynch’a göre, Blockchain teknolojisi, birden fazla savunma katmanı sunar

Ernst & Young: Blockchain teknolojisi, büyüyen siber suçlara karşı en iyi savunmamız olabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain teknolojisi siber suçları tamamen ortadan kaldıramayabilir. Ancak Ernst & Young (EY) şirketindeki bir siber suç uzmanına göre, çeşitli saldırı biçimlerinin etkisini en aza indirgeyebilir.

Aidan Lynch’a göre, Blockchain teknolojisi, birden fazla savunma katmanı sunar

Geçtiğimiz yıl içinde sadece 600 milyar dolardan fazla olan yasadışı uyuşturucu pazarını aşan siber saldırıların sayısı gün geçtikçe artıyor. Siber suçlar gerçekten de herkesin çözüm bulmaya çalıştığı sert gerçeklerden biri.

Ernst & Young’da siber güvenlik alanında uzman olan Aidan Lynch’a göre, krpto paraların temelini oluşturan yeni teknolojinin siber suçlara karşı en iyi savunma olma potansiyeli var. Blockchain, doğru bir şekilde uygulandığında siber güvenlik bağlamında birden fazla savunma katmanı olarak hareket edebileceği çeşitli yetenekler sunar.

“Blockchain, siber saldırıların etkinliğini azaltma potansiyeline sahip.”

Lynch aşağıdaki gibi siber güvenlik alanında çeşitli Blockchain uygulama örnekleri sunuyor:

  • Kimlik ve kimlik doğrulama Blockchain’e sokulduğunda, teknolojinin merkezi olmayan yapısı çalınamayan ve en gizli verileri/bilgileri bile çalmak için kullanılamayan şifreler oluşturacak.
  • Blockchain içine yerleştirilen veriler, bir bilgisayar ağı üzerinden dağıtılır. Kriptografik koruma özelliği ile fidye yazılım saldırıları, kötü amaçlı planlarını çekmeyi zorlaştıracak.
  • Blockchain platformunda gerçekleşen tüm işlemlerin gerçek zamanlı izleme özelliği, herhangi bir kuruluşun yaşayabileceği en kötü saldırılardan biri olan radar saldırılarına yakalanma şansını tamamen ortadan kaldırmazsa, en aza indirilecek.
  • Dağıtık ve bağımsız olarak işletilen Blockchain node’leri, aynı zamanda, faillerin genellikle tüm sistemi çökertmesine neden olan bir DDoS (dağıtılmış hizmet reddi) saldırısının etkisini azaltabilir.

Lynch, Blockchain’in siber suçları tamamen ortadan kaldırmayacak olmasına rağmen, “siber saldırıların etkinliğini azaltma potansiyeline” sahip olduğuna inanıyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin