Uber’de Bitcoin (BTC) dönemi başladı!
Uber’de Bitcoin (BTC) dönemi başladı!

Blockchain tabanlı Uber benzeri bir uygulama geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çinli girişimci Chen Weixing ile Blockchain tabanlı Uber benzeri bir uygulama yolda. Uygulama geliştiricisi Funcity’nin CEO’su ve Çin’in Uber’i Kuaidi Dache’nin kurucusu Chen Weixing, Blockchain tabanlı Uber benzeri bir platform oluşturmayı planladığını açıkladı.

Projenin altında Çinli girişimci Chen Weixing imzası var

Pazar günü, 2018 Guiyang BigData Expo’dan sonra duyurulacak olan ve Chen’in WeChat’teki paylaşımına göre platform, Çin’deki en büyük grup indirim uygulamalarından biri olan Meituan’ın kurucu ortağı Yang Kun ile ortaklaşa geliştirilecek. Çinli girişimci, konuya yönelik şunları söyledi:

Yolculuk paylaşımı, Blockchain’in test edileceği kitle ölçeğinde ilk sosyal uygulama olacak.

Uygulamayı geliştirmek için hangi Blockchain’in kullanılacağı ya da Blockchain‘in ölçeklenebilirlik problemleriyle nasıl başa çıkılacağı konusunda detaylı açıklama yapılmadı. Chen’in yeni projesi, sürüş-taşıma kullanımı davasıyla ilgili uygulamaların geliştirilmesinde arka planda durulduğunda dikkat çekici.

Chen Weixing, Çin’deki en aktif Blockchain yatırımcılarından biri

Chen tarafından 2012 yılında kurulan ulaşım uygulaması Kuaidi Dache, bir başka ulaşım uygulaması Didi Chuxing’e rakip olarak ortaya çıktı. İki şirket hem girişim sermayesi hem de Tencent ve Alibaba gibi internet devleri tarafından destekleniyor. Bu şirketler 2014 yılında Didi Chuxing markası altında birleştiler. Şirket, Uber’i bir satın alma yoluyla Çin’in dışına itti.

Chen’in Blockchain alanına girmesi şaşırtıcı değil, çünkü kendisi Çin’deki en aktif Blockchain yatırımcılarından biri. Chen’in, Binance ve Huobi gibi bazı büyük ticaret platformları da dahil olmak üzere en az bir düzine kripto para projesine yatırım yaptığı belirtiliyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin