blockchain saglik sektoru

Blockchain sağlık sektöründe kaliteyi artırmaya devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD’nin önde gelen sağlık şirketleri veri kalitesini iyileştirmek ve maliyetleri düşürmek için Blockchain çözümlerini deneme konusunda bir ittifak oluşturdu. Blockchain sağlık sektöründe yeni çözümler sunmaya devam ederken hem kaliteyi artırıyor hem de veri depolama konusunda tasarruf sağlamaya yarıyor.

Blockchain denemeleri için güçlü bir ittifak kuruldu

Synaptic Health Alliance grubu, Humana, Multiplan, UnitedHealth Group Optum, United Healthcare, Quest Diagnostics şirketlerinden oluşuyor. Ayrıca yakın zamanda ABD’den Modern Healthcare’e göre en büyük kar amacı gütmeyen sağlık sistemi olan Ascension ve yaklaşık 22 milyon üyeye sahip olan CVS Health-Aetna da ittifaka katıldı.

Medicare&Medicaid hizmet merkezlerine göre, Eylül 2016 ile Ağustos 2017 arasında sağlanan verileri analiz eden Medicare Advantage Organizasyonları hakkındaki bilgilerin en az yarısı, tıbbi hizmetlerde gecikmelere neden olarak müşterileri etkileyen ve para cezasına çarptırılabilen hatalar içeriyordu.

Modern Healthcare, ittifakın, merkezi olmayan depolama alanının, sistemin güvenliği ve tüm kopyaları neredeyse gerçek zamanlı olarak izleme yeteneği sayesinde bilgileri daha doğru tutacağını umduğunu dile getiriyor.

Blockchain veri depolama konusunda tasarruf sağlıyor

Makalede, sağlık hizmeti sağlayıcılarının her yıl verileri depolamak için 2,1 milyar dolara kadar harcama yaptıkları belirtiliyor. Quest Diagnostics Lidia Fonseca’nın baş bilgilendirme sorumlusu, sigortacıların, müşterilerin ve sağlayıcıların paylaşımlı bir Blockchain ağı kullanmasının, sağlık kuruluşlarının organizasyon maliyetlerini azaltabileceğine inanıyor.

Buna ek olarak, Ascension baş bilgilendirme sorumlusu Gerry Lewis, Blockchain’in, sürece dâhil olan taraflara klinik bilgileri güvenli bir şekilde paylaşmak için kullanılabileceğini ekledi.

Blockchain sağlık sektörünün her alanın verimli şekilde kullanılabiliyor

Diğer yandan merkezi olmayan çözümlerin sağlık hizmetleri yapısına uygun olduğu ve yaygın olarak kullanıldığı da gelen bilgiler arasında. Hastanelerin hasta verilerini güvenli bir şekilde saklamaları için Blockchain kullanımı oldukça ideal bir çözüm olarak duruyor. Örneğin; Tayvan’daki Taipei Tıp Üniversitesi Hastanesi ve Güney Kore’nin en büyük hastanelerinden biri olan Myongji şu anda Blockchain tabanlı sistemleri test ediyor.

Blockchain, hastanelerin ötesinde başka sağlık alanlarında da kullanılabilme özelliğine sahip. Bu alanlara da örnek verecek olursak, Nisan ayında Alman Camelot Consulting Group, hassas tıbbi verilerin yönetimi için Blockchain tabanlı bir çözüm geliştirmişti. Ekim ayında ise yazılım şirketi ve eski akıllı telefon üreticisi BlackBerry’nin sağlık alanına odaklanmış bir Blockchain destekli platform yayınladığı biliniyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin