Çin 2017'de en çok Blockchain patenti dosyalayan ülke oldu
Çin 2017'de en çok Blockchain patenti dosyalayan ülke oldu

Çin 2017’de en çok Blockchain patenti dosyalayan ülke oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Financial Times’ın 25 Mart tarihli raporlarına göre, 2017’de Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü’ne (WIPO) başvurup en çok Blockchain patenti dosyalayan ülke Çin oldu.

Thomson Reuters tarafından uluslararası patent organizasyonundan toplanan veriler, 2017 yılında 406 patentin yarısından fazlasının Çin’den geldiğini gösteriyor. Çin’in 225 Blockchain patentini, ABD 91 patent ve Avustralya 13 patent olarak takip etti.

Blockchain teknolojisi için patent başvuruları geçen yıl üçe katlandı

Blockchain teknolojisi için patent başvuruları geçen yıl üçe katlandı. Thomson Reuters’in Uygulamalı Hukuku’nda editör olan Alex Batteson’a göre:

Teknolojiler, teknolojinin piyasaya sürülmesinden çok önce, yeni teknolojik gelişme alanlarında fikirlerini korumak için hızla ilerliyorlar.

Çinli firmalar, Beijing Technology Development tarafından yönetilen, 2012’den 2017’ye kadar Blockchain patentleri için en iyi dokuz filodan 6’sını oluşturdu. Tüm patentler uygulanabilir ürünler için olmamakla birlikte, veriler belli bir endüstri alanında faaliyet göstermesi ve yeni girişlere engel oluşturabilmesi açısından önem taşıyor.

Blockchain patenti yeni yatırımcılar için önem taşıyor

Batteson, Blockchain patenti ‘nin, şirketlerin yatırımcı çekmesi için önemli bir araç olduğunu ekledi. Belli teknolojilere ait patentler, yatırımcılara: “bir işletmenin sahip oldu fikri mülkiyetinden yararlanabileceğini ve sahiplik iddiasında bulunan diğer tarafların müdahalesiyle karşılaşmayacağı” sinyallerini veriyor.

Çin Hükümeti, ülkede Blockchain teknolojisini geliştirmeye karşı resmi bir ilgi gösterdi. Daha önce bildirildiği üzere, Çin, hükümet destekli yatırım birliği ile bir Blockchain Geliştirme Merkezi’nin kurulmasını onayladı.

23 martta Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, Blockchain teknolojisinin geliştirilmesini ve standardizasyonunu teşvik etmek için bir hedefler listesi yayınladı. Hedefler ayrıca uluslararası standartlar oluşturmak için çalışmayı da içermektedir.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin