Dünya Ekonomik Forumu, Bitcoin Blockchain’i ile ilgili çarpıcı bir rapor yayınladı
Dünya Ekonomik Forumu, Bitcoin Blockchain’i ile ilgili çarpıcı bir rapor yayınladı

Blockchain mühendislerinin maaşı yıllık 150.000 doları geçiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto paralar şu an beklenilen değerlerde olmayabilir. Ancak Blockchain mühendislerine olan talep her geçen gün artıyor. Blockchain mühendislerinin maaşı,  bu alandaki adayların işe alımlarına aracı olan bir San Francisco firması Hired tarafından sağlanan global istatistiklere göre yıllık ortalama 150.000 dolar ile 175.000 dolar arasında değişiyor.

Blockchain mühendislerinin maaşı özel mühendislik alanlarına göre daha yüksek

Bu istatistikleri derlemek için bünyesindeki verileri kullanan Hired’e göre, tipik yazılım mühendislerinin ise ortalama yıllık kazancı 135.000 dolar civarını bulunuyor. Hired, ayrıca Blockchain uzmanlığına sahip mühendislerin maaşlarının, yapay zekâ konusunda uzmanlaşmış geliştiricilere ve diğer özel mühendislik alanlarına göre daha yüksek olduğunu söylüyor.

Blockchain mühendisliğine olan talebin ayrıca büyük şirketlerin teknolojiyi kullanan projeler ile çalışmaya başlamasıyla doğru orantılı olarak arttığına vurgu yapılıyor. Facebook, Amazon, IBM ve Microsoft, şu anda Blockchain mühendisleri arayışında bulunan büyük şirketlerin başında geliyor.

Blockchain uzmanı taleplerinde yüzde 400 oranında artış var

Hired, Blockchain alanını 2017 yılı sonunda bir alt rol olarak verdikleri hizmete eklendiğini belirtirken o zamandan bu yana şirketin, istenen becerilere sahip Blockchain’de uzmanlaşmış çalışan arayan şirketlerde yüzde 400 oranında bir artış gördüğünü dile getiriyor.

Hired CEO’su Mehul Patel konu hakkında şunları söylüyor:

Blockchain için bir ton talep var. Yazılım mühendisleri bu durumu karşılamada henüz yetersiz durumdalar. Maaşların daha yüksek olmasının asıl nedeni ise bu talebin ani gelişmesi.

Hired’e göre, şu anda, bu tür işler, back-end (arka uç) mühendisliği, sistem mühendisi ya da çözüm mimarı gibi başlıklar taşıyor. Fakat bu pozisyonların çoğu, iş için aranan niteliklerde Blockchain terimine vurgu yapıyor.

Blockchain konusunda uzmanlaşmak isteyen mühendisler, çoklu Blockchain mühendislerine göre network, veritabanı tasarımı ve şifreli bilgi işlem becerilerini bilmeli. Blockchain mühendisleri, diğerlerinin yanı sıra ayrıca Java, JavaScript, C ++, Go, Solidity ve Python gibi çeşitli programlama dillerinde kod bilgisine de sahip olması gerekiyor.

cnbc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin