8 bin dolardan Bitcoin aldılar ve 12 bin dolardan sattılar!
8 bin dolardan Bitcoin aldılar ve 12 bin dolardan sattılar!

Blockchain mühendisi Elaine Ou: “Bitcoin finansal kurumların müdahalesini durdurabilir ve yoksulları güçlendirebilir.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yakın tarihli bir tartışmada, Global Financial Access’te Blockchain mühendisi olan Elaine Ou, bir banka hesabına erişim veya yurtdışı işlemler yapma bağlamında bireylerin karşılaştığı sorunları anlattı.

Elaine Ou: “Bireyler bir Bitcoin hesabına sahip olsaydı, doğrudan alıcıya değer aktarabilirlerdi.”

Elaine’e göre, bir finans kurumuna erişimi olmayan insanlar para gönderemezdi. Elaine ayrıca, “banka dışı” bireylerin, finansal güçlendirme konusunda onlara yardımcı olabileceğinden, kripto paralardan faydalanabileceğini belirtiyor. Elaine’ye göre, bireyler bir Bitcoin hesabına sahip olsaydı, bir finansal kurumun müdahalesi olmadan bir işlem gerçekleştirebilir ve doğrudan alıcıya değer aktarabilirler. Elaine açıklamlarına şunları ekliyor:

Yaklaşık 15 ila 20 milyon Amerikalının banka hesabı yok ve Meksika’ya nasıl para gönderiyorlar?

Ayrıca Elaine’ye, ideal bir yoksul bireyin kripto paralarla ticaret yapmak için gerekli bilgi ve teknolojik araçlara sahip olup olmadığı soruldu. Elaine, bireylerin banka hesabına sahip olmamalarının en önemli nedenlerinden birinin bankalarla ilgili “riskten kaçınma” faktöründen kaynaklandığını söyledi. Dahası, bir başka sorun da bankaların gerçekleşen her işlem için birden fazla doğrulama yapması gerektiğiydi.

Banka hesabı olmayan yaklaşık 2 milyar kişi var

Elaine açıklamlarına şunları ekliyor:

Bazen, Wikileaks ve SCI-HUB gibi organizasyonlara bağış yapmak için Bitcoin kullanıyorsunuz ve bunlarla ilgili yanlış bir şey yok, ama finansal kurumlar onlarla birlikte çalışmayı reddediyor ve bu gerçekten ilginç.

Bir kripto para haber muhabiri olan Camila Russo da tartışmaya katılan kişilerden biriydi. Banka hesabı olmayan yaklaşık 2 milyar kişi olduğunu belirtti. Oysa bunların üçte biri cep telefonlarına erişebiliyordu. Camila Russo açıklamalarına şunları ekliyor:

Yani demek istiyorum ki, banka hesabına sahip olmayan herkesin teknolojiye ya da Bitcoin ile işlem yapma ihtiyacı olup olmadığı konusunda emin değilim.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin