Blockchain karbon salınımının azaltılmasını sağlıyor
Blockchain karbon salınımının azaltılmasını sağlıyor

Daha yeşil bir doğa için Blockchain

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Karbon salımı ve çevre üzerindeki olumsuz etkileri, uzun zamandır uzun süredir tartışılan küresel bir konu. Karbon emisyonlarını kontrol etmek için şimdiye kadar birçok kuruluş girişimde bulundu ancak nüfusun artmasıyla birlikte, sorun her geçen gün daha da büyüyor. Blockchain karbon deşarjlarının yarattığı çevresel tehlikeler için kullanılabilir.

Blockchain karbon salınımını nasıl önleyecek?

Blockchain teknolojisi büyük oranda şeffaflık, güven ve ölçeklenebilirlik gibi engelleri ele alacak. Kanada merkezli bir şirket olan Climate Foundation için Blockchain, küresel karbon piyasalarını iyileştirmek için tek çözüm. Blockchain platformu şu anda tüm karbon hesaplarını birbirine bağlayan bir Blockchain aracı inşa etmekle meşgul.

Kar amacı gütmeyen kuruluşun kurucusu Joseph Pallant, dağıtılmış defter teknolojisini tüm dünyada karbon ticareti konusunda umut vaat eden bir varlık olarak destekliyor.

Pallant şöyle söyledi:

ITMO’ların, dünyadaki her ülke tarafından kullanımı sağlamak için, Ethereum teknolojisi yığını ve ölçeklerini kullanan akıllı bir sözleşme protokolü oluşturarak bu hedefi desteklemek ve hızlandırmak istiyoruz. Her bir tokende gömülü yeterli veri bulunacak ve böylece her tonda emisyon azaltımına gidilebilecek.

Birleşik Krallık’ın karbon piyasasındaki bir başka büyük şirketi de Poseidon. Şirket, Stellar’ın Blockchain ağı ile karbon piyasasını iyileştirmek için çalışıyor. Poseidon, Ben & Jerry’s ve Liverpool Şehir Konseyi ile işbirliği yapıyor.

Stellar’ın Blockchain ağı karbon salınımının azaltılmasında önemli rol oynuyor

Stellar’ın Blockchain teknolojisine övgüde bulunan Poseidon’un CEO’su Laszlo Giricz şunları söyledi:

Stellar Blockchain’i ile işlemleri üç saniyede ve bu kadar düşük bir maliyetle yapabildiğimizi fark ettiğimizde, artık gram cinsinden işlem yapabileceğimizi anladık. İlk defa karbon kredileri satış noktasında perakende işlemlere entegre edilebilir bir durumda.

Ben & Jerry’s Icecream ile ortaklık yapan Poseidon, şimdiden 4.000’den fazla ağaçtan tasarruf etti. Liverpool Belediye Konseyi ve şirket önümüzdeki iki yıl içinde şehrin karbon emisyonlarını %110 oranında azaltmayı amaçlıyor.

Giricz ekledi:

Belediye Meclisi ile birlikte perakende ve altyapı sektöründe, okullarda ve ulaşım hizmetlerinde  bulunanlar dahil olmak üzere, Liverpool genelinde bir dizi şirketle birlikte çalışacağız.

bcfocus

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin