New York, Blockchain tabanlı COVID-19 pasaportu sistemini önümüzdeki hafta başlatıyor
New York, Blockchain tabanlı COVID-19 pasaportu sistemini önümüzdeki hafta başlatıyor

Blockchain ile bunu da başardılar! Donmuş yiyeceklerden koronavirüs tespiti…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Shenzhen Business Daily tarafından yayımlanan habere göre Tencent’in “soğuk zincir gıda güvenilir izlenebilirlik platformu” Yantian, Shenzhen’de başlatıldı. Yeni platform Blockchain teknolojisini kullanarak koronavirüs ile ilgili de önemli bilgiler sağlayabiliyor.

Blockchain yardımıyla soğuk zincir her an takip edilecek

Platform sayesinde tüm dondurulmuş ürünlerin “ekli kod” olarak işaretleneceği ifade ediliyor. Bu sayede ürünlerin anbean takibi mümkün olabilecek.

Kod, kişilerin sağlık kodu bilgileriyle birleştiğinde bir “seyahat programı kartı” gibi hizmet edecek. Salgınla ilgili sorunlar olması durumunda platform, soğuk zincirin tüm sürecini izleyebilecek ve problemin kaynaklandığı bölümü nokta atışı tespit edebilecek.

Koronavirüsün çıkış kaynağı belirlenebilecek

Tencent tarafından yürütülen soğuk zincir gıda güvenilir izlenebilirlik platformunun Hainan, Shenzhen ve diğer yerlerdeki piyasa düzenleme departmanlarının yanı sıra, soğuk zincir gıda ve lojistik işletmeleri için güvenilir izlenebilirlik hizmetleri sağladığı ifade ediliyor.

Platform ayrıca hükümete, Covid-19’u kaynaktan taşıyan soğuk zincir gıda potansiyel riskini önleme ve kontrol etme konusunda da yardımcı olacak.

Söz konusu gelişme blok zincirinin aslında kripto para birimlerine güç vermekten çok daha ötesine uzanabildiğini gösteriyor. Günümüzde tespiti veya takibi neredeyse imkansız olan pek çok süreç, Blockchain teknolojisi yardımıyla oldukça kolay bir hale geliyor.

chain.dd


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin