Blockchain, iklim değişikliği için temiz yöntemlerle elektrik üretebilir
Blockchain, iklim değişikliği için temiz yöntemlerle elektrik üretebilir

Blockchain, iklim değişikliği sorununa çözüm olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

University of Technology Sydney Law’da bir Blockchain uzmanı olan Dr. Philippa Ryan, Blockchain teknolojisinin Birleşmiş Milletler’in iklim değişikliği endişelerine çözüm sağlayabileceğini söyledi.

Blockchain, iklim değişikliği için temiz yöntemlerle elektrik üretebilir

Ryan, Cenevre’de BM’nin bu yılki Uluslararası Standardizasyon Örgütü (ISO) haftasında bir duruşma oturumu sırasında konuştu. Oturum sırasında, standartların Birleşmiş Milletler sürdürülebilir hedeflerine katkısı konusunda çeşitli sunumlar yapıldı. Çevre dostu elektrik üretme yöntemleri hakkında konuşma yapan Dr. Ryan, gelişmekte olan ülkelerin, dünyanın sanayileşmiş ülkelerinde yaygın olan yüksek emisyonlu elektrik üretimi yerine elektrik üretmenin daha temiz yöntemlerini benimseyebildiklerini, Avustralya’yı buna örnek verebileceğini söyledi. Güneş enerjisinin kullanımını şu sözlerle önerdi:

Topluluklar ve köyler, güneş panellerini, kullanarak kendi enerjisini üretebilir, depolayabilir ve kullanabilir ve tüm bu sistem Blockchain teknolojisi kullanılarak güvenli bir şekilde yönetilebilir.

Blockchain teknolojisinin merkezi olmayan sistemin uygulanması konusunda Dr. Ryan’a göre, burada teknolojinin sağladığı en önemli olay güven meselesi. Dr. Ryan düşüncesini şu sözlerle açıkladı:

Sistemin hiçbir merkezi denetleyicisi veya düzenleyicisi olmadan, şebeke topluluğundaki herkes ağ içinde ve çevresinde ne kadar enerji üretildiğini, depolandığını, satın alınıp satıldığını kaydeden defterlere güvenebilecek.

Neden Blockchain teknolojisi?

Dr. Ryan açıklamalarına şu sözlerle devam ediyor:

Teknoloji, üreticilerin ve tüketicilerin yararına şeffaf, denetlenebilir ve otomatik bir pazar ticareti ve takas mekanizması sağlıyor.

Ayrıca, teknolojinin özellikle çok sayıda kullanıcının banka hesaplarına sahip olamayacağı ve güvenin bir sorun olduğu gelişmekte olan ülkelerdeki kırsal alanlarda yararlı olabileceğini belirtiyor. Ayrıca daha fazla güven sağlayan merkezi olmayan bir sisteme geçilmesi gerektiğini de vurguluyor. Dünyanın enerji ve diğer ihtiyaçlara yönelik Blokchain kullanımı adına Dr. Ryan şunları söylüyor:

Hükumete, bankacılığa, medyaya ve diğer güçlü kurumlara karşı küresel güvenin azaldığı bir zamanda, Blockchain yeni daha güvenilir iş ağlarını demokratikleştirmede önemli bir rol oynayabilir. Bu yeni ekonomik modeller, Blockchain teknolojisinin bazı SDG’lere nasıl yardımcı olabileceğine dair örnekler sunabilir.

Bu arada, madencilik şirketleri tarafından sürdürülemez güç tüketiminin dünyadaki iklim değişikliği endişelerini daha da kötüleştirebileceği korkusuyla ilgili tartışmalar oldu. Blockchain dünyadaki enerji sorunlarına potansiyel bir çözüm olarak önerilmesiyle birlikte, endüstri sadece dünyadaki yaşam standardını iyileştirmek için şimdilik biraz daha kabul görebilecek.

Zycrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin