featured
Blockchain hakkında Davos tartışmaları.

Blockchain hakkında Davos tartışmaları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para birimleri, sıcak bir konu haline geldi ancak geçen yıl belki de ilk defa geleneksel ekonomik çevrelerden çok fazla ilgi gördü. Ve geleneksel ekonomik çevreler, Blockchain hakkında Davos, İsviçre’deki Dünya Ekonomik Forumu’nda çeşitli konuşmalar yaptılar.

Blockchain hakkında Davos konuşmacıları farklı fikirler savundular

2018 Dünya Ekonomik Forumu’nda en büyük ve en tartışılan konuların başında kripto para birimleri, Blockchain teknolojisi ve Bitcoin vardı. Blockchain teknolojisi övgü ve ilgi topladı ancak bir bütün olarak kripto para birimlerine tepkiler karışıktı.

Yatırımcı ve hayırsever George Soros, Blockchain’in “olumlu bir şekilde kullanılabileceğini” ve “göçmenlerin aileleri ile iletişim kurmalarını ve paralarını güvence altına almalarını” için örnek verdiklerini söyledi.

Kanada Bankası’nın yetkilisi Stephen Polos, Bitcoin’i spekülatif olarak yorumladı:

Bitcoin gibi bir şey için içsel bir değer yoktur bu nedenle analiz edebileceğiniz bir varlık değildir. Sadece spekülatiftir ya da kumardır.

2013 Nobel Ödüllü Robert Shiller, kripto para birimlerinin “ilginç bir deney” olduğunu söyledi. Ancak hayatımızın kalıcı bir özelliği olmadığını belirtti:

Bitcoin’i aşırı vurguluyoruz, konuyu başka uygulamalar olacak şekilde Blockchain’e genişletmeliyiz.

Kripto para birimleri anonimliği de bir endişe kaynağıydı. Hazine Sekreteri Steve Mnuchin, kripto paraların kullanılma biçimiyle ilgili kaygısını dile getirdi:

Kripto paralar üzerinde odaklanılan dijital para birimleri veya başka şeylerin yasadışı faaliyetler için kullanılmadığından emin olmak istiyoruz.

Benzer şekilde, IMF’den Christine Lagarde, kripto para birimleri açısından şöyle konuştu:

Gizliliğin ve şeffaflığın eksikliği ile kara para aklama ve terörizmin finansmanını gizleme ve koruma yolu kabul edilemez.

Ancak, birçok yatırımcı caydırılmadı. Blockchain cüzdanının kurucularından Nick Cary şunları dile getirdi:

Temel ilkelere bakmanız gerekiyor. Bize göre, işlem hacminde artışlar görüyoruz ve bu, daha fazla insanın günlük yaşamında kullandığının ilk göstergelerinden biri ve bu benim için gerçekten ilginç.

Birçok konuşmacı konuya farklı yaklaşmış da olsa, kripto para birimleri ve Blockchain, bu yılki konferansta en çok konuşulan teknolojilerden biri oldu.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin