featured

Blockchain Dünyasına Hoş Geldiniz. Yeni İşiniz Hayırlı Olsun

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kriptopara dünyasının 120+ milyar dolarlık bir değerinin olması yeni bir dünya yarattı. Hızla büyüyen bu sektörde ortaya yeni çıkan fırsatlar yeni iş imkanlarını da beraberinde getirdi. AngelList’in yakın tarihli bir raporuna göre, şirketler büyüyen pazarın gereksinimlerini karşılamak için yeni yetenekler aramaları nedeniyle  iş imkanları katlanarak arttı.

Raporda, 2017 yılının ilk yarısında kriptopara girişimlerine 2016 yılının tamamından daha fazla para yatırıldığı gösteriliyor. Ayrıca, AngelList platformunda giderek artan sayıda yeni iş ilanına rastlandı. Rapora göre:



“Kriptopara şirketleri büyüdükçe, daha yüksek değerlemelerde daha fazla miktarda para toplarken; büyüyen işlem hacimleri nediyle, en iyi yeteneği bulmak için işe alım ihtiyaçları da oluştu. AngelList’te kriptopara şirketleri tarafından yapılan iş ilanlarının sayısı son altı ayda neredeyse ikiye katlandı. ”

Daha iyi imkanlar

Öncelikle kriptopara şirketleri mevcut şartlardan %10-20 daha fazla maddi imkan sağlamakla esnek çalışma saatleri sayesinde daha fazla talep görmekte. Çalışana sağlanan maddiyatın fazla olmasıyla beraber özgür olması verimliliği %22 daha da artırır hale gelmiş.

Rapora a göre ayrıca; Kriptopara şirketlerinde çalışanların profili 2,500+ teknik rol pozisyonuna ve 1000’den fazla teknik olmayan pozisyona sahip. Ayrıca, önemli teknik farkındalığa sahip olanları aramak yerine, şirketler öğrenmeye istekli çalışanları arıyorlar.

Firmaların sektöre bakış açısı ise;

“Genellikle, çok fazla blockchain alt yapısı bilmeyen, öğrenmeye açık ve gelişim gösterebilecek kişileri tercih ediyorlar.”dedi.

Raporda, bir bütün olarak piyasanın değerinin artmasıyla beraber işe alım sürecininde artacağını ve böylece daha iyi iş imkanları sunulacağı üzerine duruldu.

cointelegraph.com



Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin