featured

Blockchain, Bitcoin ve kripto para sektörü hakkında kaynaklar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Değerli Okurlarımız: Uzun süredir bize gönderilen maillerde Bitcoin, Altkoinler ve Blockchain Teknolojisi ile ilgili Türkçe kaynak arayışı içinde olduğunu  belirten ve bu konuda yardım isteyen bir çok okuyucumuzla iletişim halinde olduk.  Söz konusu talepleri dikkate alıp, bir liste yaptıktan sonra zaman içerisinde bu listeyi güncelleştirme kararı aldık. Blockchain, Bitcoin ve kripto para sektörü hakkında kaynaklar’ı sizler için listeledik.

Haydi Başlayalım:

Türkiye’de Bitcoin ve Kripto paralar ile ilgili yazılmış ilk kitap Levent Kurt tarafından kaleme alınan “Kripto Para Bitcoin: Finansal Özgürlüğün Eşiğinde”  isimli kitaptır. Bitcoin borsaları, alım-satım, kripto para kullanımı, Bitcoin madenciliği gibi bir çok konuya değinen kitabı, Kitap evlerinden ve şu https://store.coin-turk.com/urun/kriptopara-bitcoin-levent-kurt/ adresinden temin edebilirsiniz.

 

Adından da anlaşılacağı üzere bankalar için çözümler üreten ve geniş bir know how kapasitesine sahip olan BKM, dijital para ve blockchain teknoloji üzerine yayınladığı bir eser mevcuttur. Sadece 1 TL karşılığında sahip olabileceğiniz kitaplara http://bkm.com.tr/raporlar-ve-yayinlar/yayinlar/ adresinden ulaşabilirsiniz. Sektör ile ilgili en dikkat çekici olan kitaplar ise Blockchain 101, Kimlik:Yeni Para ve Value Web isimli yayınlardır.

 

 

 

 

 

 

Ali Barış Aktaş tarafından yazılan “Paranın Şifresi Bitcoin” isimli kitap ücretsiz ve e-kitap formatında kullanıcılara sunuluyor. Ücretsiz olarak  https://goo.gl/8d5LXp  adresinden indirilebilen kitapta Bitcoin, altkoinler, blockchain ve yatırım gibi bir çok ana başlık bulunuyor.

 

 

 

Türkçe çevrilmiş olan ve satışına bir çok internet sitesinde rastladığımız “Kriptopara Çağı Bitcoin ve Dijital Paranın Küresel Ekonomik Sisteme Meydan Okuması” isimli kitap oldukça kapsamlı bir içeriğe sahip. Bitcoin ile ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşmak için bu kitabı kullanabilirsiniz.

 

İnternet üzerinden araştırma dendiği zaman aklımıza gelen ilk araştırma kaynağı kuşkusuz google.com.tr ‘dir.  Ancak google üzerinde araştırma yapmanın en büyük dezavantajı binlerce hatta milyonlarca sonuç ile karşılaşmamız ve aradığımız sonuca ulaşamamak olarak karşımıza çıkabilmektedir. Söz konusu Bitcoin ve blockchain olunca bu konuda akademik olarak araştırılmış sonuçları görmek istersek sürekli olarak kullandığım adres https://scholar.google.com.tr ‘dir. Bu adres üzerinden akademik bir çok yayına ulaşabilirsiniz.

 

Türkiye’de Lisans ve Yüksek Lisans düzeyinde yazılmış çok sayıda olmasa da yinede bu konuda yazılmış tezler ve tez bölümleri mevcut. Söz konusu tezler için https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/tezSorguSonucYeni.jsp adresine girip bilgi edinebilirsiniz.

 

 

Şimdilik tanıtabileceğimiz Türkçe kaynaklar bu kadar. Blockchain, Bitcoin ve kripto para sektörü hakkında kaynaklar konusunda eklenmesi veya incelenmeye değer gördüğünüz eserler var ise bize bildirebilirsiniz.

İletişim : [email protected]

Sağlıcakla Kalın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin