BitTorrent benimsenmesi:  BTT üç teşvik programı açıkladı
BitTorrent benimsenmesi:  BTT üç teşvik programı açıkladı

BitTorrent Tron ağında kendi kripto parasını çıkarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İnternette dosya paylaşımı için eşler arası teknolojiye öncülük eden BitTorrent, kendi kripto parasını geliştiriyor.

Singapur merkezli BitTorrent Vakfı tarafından verilen yeni BitTorrent Token (BTT), geçtiğimiz yılın Haziran ayında BitTorrent’i satın alan Tron tarafından geliştirilen Tron ​​protokolünü kullanacak. Dosya paylaşım yazılımı şirketi 100 milyon kullanıcıya sahip olduğunu iddia ediyor.

Tron’un kurucusu ve BitTorrent’in CEO’su Justin Sun bir basın açıklamasında şunları söyledi:

Bu dev bir adımla, dünyadaki yüz milyonlarca kullanıcıya Blockchain’i tanıtabilir ve içeriklerini doğrudan web’de başkalarına dağıtacak araçlarla yeni nesil içerik oluşturucuları güçlendirebiliriz.

BitTorrent token planını Atlas projesinde dile getirmişti

Token oluşturma planına, BitTorrent’in Ağustos sonunda açıkladığı Atlas projesi duyurusunda değinilmişti. Atlas Projesi, P2P yazılımının yeni bir yinelemesi olarak biliniyor. Bu proje, Kullanıcılara dosyaları paylaşırken kripto harcama ve kazanma için bir yol sağlıyor.

Mevcut sistemde, kullanıcıların bir şey indirebilmeleri için sisteme bir dosya koymaları gerekecek. Sun’un YouTube videosunda açıkladığı gibi, kullanıcının indirmeyi tamamladıktan sonra bir dosyayı ağda tutmasını teşvik edecek bir durum yoktu.

BTT ile kullanıcılar dosya gönderimi için ve daha fazla bant genişliği için ödeme yapabilir. Böylece daha hızlı bir indirme işlemi gerçekleşir. Ödeme olanağıyla birlikte, dosya sahipleri ağda daha fazla dosya bulundurma konusunda teşvik edilmiş olacak ve bu sayede kullanıcılar daha hızlı bir şekilde istediği dosyaları indirebilecek.

BTT bir TRC-10 tokeni olacak

BTT bir TRC-10 tokeni olacak. (Ethereum üzerinde çalışan ERC-20 tokenlerinin benzer bir versiyonu). Token’in white paper’ine göre toplam 990 milyar BTT arzı planlanıyor.

BTT, Amerika Birleşik Devletleri dışındaki hesaplara, token satışlarıyla fon toplamak isteyen girişimcilere yönelik bir liste hizmeti olan Binance Launchpad aracılığıyla sunulacak. Tokenler ayrıca Sun’un Twitter yayınında duyuracağı bir airdrop ile dağıtılacak. Tron sözcüsü, airdroplar hakkında daha fazla ayrıntı vermedi.

Token ilk olarak, üzerinde en fazla kullanıcıya sahip olan Windows tabanlı µTorrent Classic istemcisi aracılığıyla çalışacak. Şirket, Atlas Projesinin geriye dönük olarak uyumlu olacağını, böylece BTT harcamak veya kazanmak istemeyen kullanıcıların, yeni sistemi kullanmayı tercih edenlerle hala dosya paylaşabileceklerini söylüyor.

Tron ve Atlas Projesi hakkında daha ayrıntılı bilgi, bu ay San Francisco’da düzenlenecek olan zirvede açıklanacak.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin