featured
BitPay, SegWit2X

BitPay, SegWit2X Çatalı Sırasında Tüm Servislerini Askıya Alacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yaklaşık on beş gündür dünyanın dört bir yanında Bitcoin kökenli işletmeler, kullanıcılarını 16 Kasım ya da civarında gerçekleşmesi beklenen olası çatal için hazırlıyorlar. Dünyanın en büyük bitcoin hizmeti sağlayıcısı Bitpay, yaklaşmakta olan sewit2x çatalı için planlarını açıkladı. 

Bitpay Takipte

Bitpay, Segwit2x Sabit Çatalı Sırasında Tüm Servisleri Askıya Almayı PlanlıyorAtlanta merkezli Bitpay , Bitcoin ağındaki 494784’lük blokta gerçekleşmesi planlanan sert çatal sırasında ve sonrasında operasyon planlarını açıkladı. Şirket, ilk önceliğinin kullanıcılarının güvenliği olduğunu söylüyor. Bazı protokol yükseltmeleri sırasında bunu akılda tutan Bitpay, “kullanıcılarımızı korumak için önlem almalıyız” dedi. Bitpay, madencilerin ve işletmelerin büyük bir çoğunluğunun Segwit2x’i desteklediğini ancak herkesin zor bir çatalı desteklemediğini biliyor.

Bitpay

“Çoğu madenci bu protokol değişikliğine destek verdiklerini bildirse de, hepsi bunu desteklemez. Madenciler bu değişim üzerine bölünürse, ağın bölünmesi ile ilgili önemli bir risk söz konusudur ” diye açıklıyor .  

24 saat veya daha uzun süreyle servisler kapatılabilir

Bitpay, Segwit2x Sabit Çatalı Sırasında Tüm Servisleri Askıya Almayı Planlıyor
Bitpay’ın Visa kart hizmetleri de askıya alınacak.

Şirketin acil durum planı, ticaret hizmetleri, Copay cüzdan yazılımı ve Bitpay Visa kartı kullanıcıları için de geçerlidir. Bitpay, Bitcoin blok zincirini kullanarak hizmetler sunmak için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğini söylüyor. Ancak şirket, her şey çözülene kadar kullanıcılarına Bitcoin ağını 494784 no’lu blok boyunca kullanmamalarını söylüyor. Ağustos ayında Bitcoin Cash’in aksine, Bitpay tüm işlemleri 24 saat ve belki de daha uzun süre durduracak.

“Segwit2x’in etkinleştirilmesinden yaklaşık 24 saat önce ödeme kabulü, ödeme ve bankamatik kartının yeniden yüklenmesini askıya alacağız – Şu anda etkilenen tüm kullanıcılarımızla hazırlık talimatları ile iletişim halindeyiz” dedi.

Bu dönemde bir Bitcoin cüzdanınız varsa ve Bitcoin kullanıyorsanız, zincirin bölünmüş olacağını ve gönderdiğiniz herhangi bir Bitcoin’in her iki zincire de dahil edileceğini varsaymalısınız. Buna ek olarak, aldığınız tüm Bitcoin, normal harcamaların üstünde bir risk oluşturacaktır.

Son olarak şirket, uzun süreli veya kalıcı bir zincir bölünmesi olup olmadığı ve azınlık zincirinin hala değeri olup olmadığını belirterek, kullanıcılara bu belirteçlere erişimi sağlayacak. Zincirlere isim vermek kadar, Segwit2x zinciri en fazla biriken iş kanıtını aldığında, azınlık zincirini BC1 olarak adlandıracak. BitPay: Eğer Segwit2x zinciri almaz  ise, belirli zincir BC2 denilen bir ad olacağını açıklıyor. Bitpay, “Bunun ötesinde, azınlık zincirinde hizmetlerimizi sunma planımız yok” diye vurguluyor.

Segwit2x’i desteklemek için geri tepki

Tabii ki, Segwit2x’e karşı olanlar, Bitpay’in son hazırlık bildirisini beğenmedi. Aslında, birçok anti-Segwit2x destekçisi birkaç hafta boyunca şirkete karşı toplanıyor. Örneğin, bitcoin geliştiricisi Nicolas Dorier şirketin kararlarından hoşlanmayan kullanıcılar için Bitpay uyumlu bir API oluşturuyor . Ayrıca, 26 Ekim’de Satoshi Lab’ın (Trezor) CTO’su Pavol Rusnak, Twitter takipçilerine şirketin Bitpay’ı tahammül edemeyeceğini söyledi .

Rusnak, “Trezor web cüzdanındaki Bitpay döviz kuru API’sini değiştiriyoruz. Çünkü BTC markası ile oyun oynamayı planlıyorlar – buna tahammül edemiyoruz” diye açıklıyor Rusnak.

Bitpay, Segwit2x’i açıkça desteklediği görünmüyor ve en fazla yönelilen taraf için karar verdikleri diğer büyük şirketlere katılıyor. Aynı planın ardından gelen diğer işletmeler arasında Coinbase ve Xapo yer alıyor.

Kanak: Bitcoin.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin