Bitpay risk sermayesi şirketlerinden 40 milyon dolarlık yatırım aldı
Bitpay risk sermayesi şirketlerinden 40 milyon dolarlık yatırım aldı

Bitpay risk sermayesi şirketlerinden 40 milyon dolarlık yatırım aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitpay risk sermayesi şirketlerinden 40 milyon dolarlık yatırım aldı. Bitcoin tabanlı bir ödeme sistemi olan  Bitpay, Menlo Ventures ve Aquiline Technology Growth risk sermayesi şirketlerinin katılımıyla bir B Serisi turunda 40 milyon dolarlık bir yatırım aldı.

“ATG’nin yönettiği ikinci turda yüksek talep vardı ve 40 milyon dolar yatırım aldık.”

İşletmeler için Bitcoin ve Bitcoin Cash ödemeleri yapan Bitpay, geçtiğimiz Aralık ayında 30 milyon dolarlık bir B serisi fon başlattığını, ancak seri tamamlamadan önce turu genişletmeye karar verdiğini açıkladı. Bitpay CEO’su Stephen Pair pazartesi günü yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

ATG’nin yönettiği ikinci turda yüksek talep vardı ve 40 milyon dolar yatırım aldık.

Menlo Ventures, Bitpay ile anlaşana kadar hiçbir seçenek için olumlu karar vermedi

Menlo’nun kripto para çalışmalarına öncülük eden ortağı Tyler Sosinise yaptığı açıklamada, şirketin son 18 ay boyunca çeşitli Blockchain projelerine yatırım yapma düşüncesinin olduğunu ancak Bitpay ile anlaşana kadar hiçbir seçenek için olumlu karar veremediğini belirtiyor.  Tyler Sosinise  turda Menlo’nun ne kadar yatırım yaptığı konusunda herhangi bir şey söylemedi.

Blockchain gelecekteki ödeme teknolojilerinin önemli bir parçası olacak

Tyler Sosin, Menlo’nun Blockchain’in gelecekteki ödeme teknolojilerinin önemli bir parçası olacağını öngördüğünü belirtiyor. Ancak şirket, herhangi bir kripto para satın almadığını ya da ilk para teklifine (ICO) katılmadığını da sözlerine ekliyor. Tyler Sosin’e göre şirket, bir ödeme platformu olarak belirli bir kripto para biriminin başarısı için bahis oynamalarını gerektirmeyeceğinden, Bitpay’e yatırım yapmaya karar verdi.

“Yakın zamanda kripto para sektöründe çok büyük şirketlerin faaliyet göstereceğini düşünüyoruz.”

Bitpay, Menlo’nun kripto para endüstrisindeki ilk yatırımı değil. Tyler Sosin, portföyünde Uber, Tumblr ve Roku yatırımları bulunan şirketin, kripto para sektöründe de faaliyet göstermek istediğini belirtiyor ve sözlerine şunları ekliyor:

Şimdi çok erken zamanlar. Yakın zamanda kripto para sektöründe çok büyük şirketlerin faaliyet göstereceğini düşünüyoruz.

Bitpay risk sermayesi şirketlerinden aldığı yatırımı, Asya’daki işlerini genişletmek için kullanacak

Bitpay, aralık ayında seri B yatırımını Asya’daki işlerini genişletmek için kullanacağını, yeni mühendislik yatırımları yapacağını, mevzuata ilişki lisanslama ve teknolojik satın alım konularında da faaliyetlerini genişleteceğini belirtti. Aynı zamanda Bitpay, yıllık ödeme hacimlerinde neredeyse 2 milyar dolar işlem gerçekleştiği de söylüyor.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin