BitMEX’in kurallara uymaması kripto para alanını nasıl etkileyecek?
BitMEX’in kurallara uymaması kripto para alanını nasıl etkileyecek?

BitMEX’in kurallara uymaması kripto para alanını nasıl etkileyecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

BitMEX’in bugün kurallara göre oyunu oynamaması, ek düzenleyici sonuçlar anlamına geliyor.

BitMEX oyunu kurallara göre oynamadı

Eski bir Chicago Board Options Exchange traderı olan David Carman’a göre, kripto para birimi türev borsası BitMEX, ABD’nin düzenleyici kurallarına göre oyunu oynamadı ve bu da kripto endüstrisine bir bütün olarak zarar veriyor. Carman şu anda, sektöre düzenleyici netlik getirmeye çalışan Chicago merkezli bir küresel kripto düzenleme derneğinin başkan yardımcılığını da yapıyor.

Carman, BitMEX ile ilgili olarak “Kurallara uymayacaklarsa bu durum, sadece sektöre zarar verecek” diyor.

BitMEX geçtiğimiz günlerde, iki ABD yönetim organının (CFTC ve DoJ) yasal uyumluluk eksikliği de dahil olmak üzere bir dizi hesapta kamuya açık yasal işlemiyle karşı karşıya kaldı. Yetkililer borsanın baş teknoloji sorumlusu Samuel Reed’i tutukladı.

Carman, BitMEX’in ticari sakinliğinin kripto endüstrisine ve şirketin kendisine zarar verdiğini belirtti. Yaşananların son derece talihsiz bir durum olduğunu ifade eden Carman insanların böyle durumlarda alandan soğuduğunu ve korkmaya başladığını vurguluyor.

Katı düzenlemeler alanın büyümesini zorlaştırıyor

Yaşananlardan dolayı katı düzenlemeler, kripto alanını bazı yönlerden boğarak büyümeyi daha da zorlaştırdı.

Carman, Global Dijital Varlık ve Kripto Para Birimi Derneği veya Global DCA’nın yönetim kurulunda yer alıyor. Carman, “kötü aktörleri olabildiğince küçültmek ve onlardan kurtulmak amacındayız. Piyasa için, özellikle de kurumlar için netlik ve gerçekten güvenlik sağlamak istiyoruz” diyor.

Carman, BitMEX haberlerinin ışığında, ABD Para Birimi Denetleyici Ofisi veya OCC’den sağlanan ve esasen federal olarak yetkilendirilmiş bankalara dijital varlık saklama için onay veren son düzenlemeye işaret etti. Bu bankalardan kaç tanesinin alana gireceğini sorgulayan Carman’a göre hala düzenleyici ortam yeterince net değil

BitMEX durumuna atıfta bulunan Carman, “O zaman böyle bir şey oluyor ve bu sadece sektöre kötü bir ün kazandırıyor. Ayrıca, düzenleyiciler tarafından düzenlenmektense kendinizi düzenlemeniz daha iyidir” diyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin