BitMEX kurucularından biri daha teslim oldu: Milyarder Ben Delo
BitMEX kurucularından biri daha teslim oldu: Milyarder Ben Delo

BitMEX kurucularına bir dava daha: Haraç, kara para aklama, manipülasyon…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son dönemde pek çok yasal problemle karşı karşıya kalan kripto türevleri borsası BitMEX ve kurucuları; haraç, kara para aklama ve piyasa manipülasyonu iddiasıyla yeni bir davayla karşı karşıya.

Yasa dışı yollarla milyarlarca dolarlık kâr iddiası

Rusya’nın Moskova kentinde ikamet eden Dmitry Dolgov, davayı çarşamba günü Kaliforniya’nın Kuzey Bölgesi’nde açtı. BitMEX’in ana şirketi olan HDR Global Trading Limited, borsanın kurucuları Arthur Hayes, Ben Delo ve Samuel Reed ve diğerleri haraççılık faaliyetlerinde bulunduklarını ve bunları kolaylaştırdıklarını, ayrıca “davalılara milyarlarca dolar yasa dışı kâr elde ettiklerini” iddia ediyor.

Şikayet, BitMEX ve kurucularına Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ve Adalet Bakanlığı (DOJ) tarafından yasal suçlamalarla vurulduktan iki hafta sonra geldi. Daha önce mayıs ayında açılan ayrı bir davada, Porto Riko şirketi BMA LLC de benzer şekilde BitMEX’i haraççılık, kara para aklama ve piyasa manipülasyonu yapmakla suçlamıştı.

BitMEX kurucuları KYC ve AML kurallarını biliyordu ama uygulamadılar

188 sayfalık yeni dava, sanıkların müşterini tanı (KYC) ve kara para aklamayı önleme (AML) gereksinimlerini bildiğini ama uygulamadığını iddia ediyor. Davaya bu gözetim eksikliği nedeniyle, bilgisayar korsanları, vergi kaçakçıları, para aklayıcılar, kaçakçılar ve uyuşturucu satıcıları BitMEX’e akın etmiş durumda.

Dolgov’un davası ayrıca “BitMEX’in dahili ticaret masası aracılığıyla ve dolaylı olarak piyasa manipülasyonuna ve kara para aklamaya doğrudan katıldığı ve bunlardan finansal olarak faydalandığını” iddia ediyor ve bunun nasıl gerçekleştiğine dair örnekleri açıklıyor.

Dolgov, duruşmada kanıtlanacak bir miktarda “önemli zararlara” uğradığını da iddia ediyor.

Bu arada Shezhen metropolündeki benzin istasyonları dijital yuan kabul etmeye başladı. Detayları buradaki haberimizden inceleyebilirsiniz.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin