BitMEX kullanıcı tabanını hızla kaybediyor! Yasal kaygılar zirve yaptı
BitMEX kullanıcı tabanını hızla kaybediyor! Yasal kaygılar zirve yaptı

BitMEX kullanıcı tabanını hızla kaybediyor! Artık “yüksek riskli” borsa sayılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Seyşeller merkezli kripto para ticaret platformu BitMEX’in arkasındaki kurucuların ve yöneticilerin kara para aklama ve finansal dolandırıcılıkla suçlandığının açıklanmasıyla kripto endüstrisi büyük bir şok yaşadı. Bu durum kullanıcılar için gerçekten olumsuz bir dönemin kapılarını açarken birçoğu fonlarını platformdan çekmeye başladı. Son birkaç gün içinde BitMEX’ten 50.000 kadar bireysel kripto para tokeni çıkarıldı.

BitMEX artık “yüksek riskli” olarak kabul ediliyor

Bu da yetmezmiş gibi Blockchain analiz firması Chainalysis, BitMEX’i “yüksek riskli” bir kripto para birimi borsası olarak etiketleyerek kullanıcıları uyardı.

Şirket bir açıklamada şunları söyledi:

1 Ekim ve sonrasında yapılacak tüm transferler yüksek riskli kabul edilmelidir.

Chainalysis ayrıca, bu tarihten sonra gerçekleşecek herhangi bir işlemin kullanıcıları uyaracağını, böylelikle şirketin işlemlerin tüm ayrıntılarını inceleyeceğini ve borsanın birçok müşterisinin gizliliğini bir kenara bırakacağını belirtti.

Borsa 2017’de ortaya çıkmıştı

BitMEX ilk olarak, çoğu kripto para birimi borsasında olduğu gibi, yaklaşık üç yıl önce, Bitcoin fiyatının eşi benzeri görülmemiş boyutlara yükseldiği 2017’de ortaya çıktı. Bu süre zarfında, bir Bitcoin’in fiyatı 20.000 dolara ulaştı, ancak işler birkaç ay sonra kötü bir hal aldı. 2018’in sonunda, para birimi 3.000 dolara kadar düştü.

Glassnode, borsada depolanan Bitcoin miktarında yüzde 30’a yakın bir düşüş gösteren verileri derledi. Şirket şu mesajı paylaştı:

2 Ekim Cuma günü (duyurudan sonraki gün) BitMEX, yatırımcılar fonlarını şu anda riskli olan platformdan çıkarmak için acele ederken, bugüne kadarki en büyük net çıkışı yaşadı.

BitMEX tarafından sunulan Bitcoin türevlerindeki açık pozisyonlar da ani bir düşüş yaşadı ve Arcane Research’ün verileri yüzde 16 düşüş gösterdi. Yatırım firması Exante’nin kurucu ortağı Anatoliv Knyazev, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

BitMEX vakası, kripto işletmelerinin ABD söz konusu olduğu sürece mevcut finansal sistemin kurallarına göre çalışması gerektiğini gösterdi. ABD makamları, gri alanlar da dahil olmak üzere kripto sektörünün artık kontrol altında olduğunu ve kurallara göre oynamak zorunda kalacaklarını açıkça belirtti.

livebitcoinnews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin