BitMEX kurucularından biri daha teslim oldu: Milyarder Ben Delo
BitMEX kurucularından biri daha teslim oldu: Milyarder Ben Delo

BitMEX kritik yönetici pozisyonuna bu ünlü ismi getirdi! Dev borsada son durum

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – BTC türev borsası BitMEX, yeniden yapılanma planları kapsamında Wai Kin Chim’in 100x Group’a Bağımsız İcracı Olmayan Yönetim Kurulu Direktörü olarak işe alındığını duyurdu. Bank of China’nın eski Baş Kredi Sorumlusu (CCO) ve şirketin kısa süre önce atanan CEO’su, 1 Şubat’tan itibaren yönetim kuruluna katılacak.

Wai Kin Chim, BitMEX CCO’su olarak görev yapacak

Yakın tarihli bir BitMEX açıklamasına göre, Chim’in atanması, şirketin “modern dijital finansal sistemi sanal varlıkları kucaklayan kapsayıcı bir ekosisteme dönüştürme” konusundaki girişimlerini geliştirmeyi amaçlıyor. Bu nedenle, 30 yılı aşkın uluslararası bankacılık, kurumsal yönetim, risk yönetimi ve uyum deneyimine sahip yeni bir Bağımsız İcrai Olmayan Yönetim Kurulu Direktörü seçtiler.

Chim, Bank of China’daki görevinin yanı sıra, Deutsche Bank ve Standard Chartered Bank gibi diğer önemli kurumlarda da hizmet verdi.

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan 00x Grup Başkanı David Wong, şu ifadeleri kullandı:

“Wai Kin Chim, dünyanın önde gelen finans kurumlarından bazılarının kıdemli bir üyesidir ve stratejik risk yönetimine yaptığı katkı küçümsenemez. BitMEX platformunu; yönetişim, uyumluluk ve performansın müşteri güveni ve sürdürülebilir büyüme için giderek daha fazla ön koşul olacağı bir ortamda gelişecek şekilde konumlandırıyoruz.”

Yakın zamanda atanan ve Arthur Hayes’in yerine İcra Kurulu Başkanı olan Alexander Hoptner da 1 Şubat 2021’den itibaren 100x’te yönetim kuruluna katılacak.

Borsa uzun süredir KYC ile uğraşıyordu: Başarılı oldular

Chim’in atanması, borsanın mevcut mevzuata tam olarak uyma çabasında önemli bir kilometre taşını duyurmasından kısa bir süre sonra geldi.

BitMEX ayrıca bir ay önce başlayan Kullanıcı Doğrulama Programını tamamladı. Sonuç olarak, tüm müşterilerin platformdaki herhangi bir varlığı takas etmeden, yatırmadan veya çekmeden önce kimliklerini doğrulaması gerekiyor.

Borsa, tamamen doğrulanmış bir kullanıcı tabanına ulaşmanın sadece bir ay sürdüğünü bildirdi. Bu, ticaret hacminin %100’ünün doğrulanmış hesaplardan geldiği anlamına geliyor.

Bu girişimler, şirketin Ekim ayında aldığı büyük darbenin ardından geldi. O dönem ABD Emtia ve Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu, kripto türevi borsasını yasadışı bir şekilde işletmek ve kara para aklama ihlallerini önlemekle platforma sahip olan eski CEO Hayes de dahil olmak üzere beş kuruluş ve üç kişiyi suçlamıştı.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayınlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin