Son Bitcoin fiyat artışı nedeniyle tasfiye edilen short’lar artıyor
Son Bitcoin fiyat artışı nedeniyle tasfiye edilen short’lar artıyor

Bitmex CEO: “Bitcoin kullanarak S&P 500’e yatırım yapabileceksiniz”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitmex CEO’su Arthur Hayes, platformunun Bitcoin destekli kısa vadeli tahvil çıkarmak istediğini açıkladı. Ayrıca, özellikle gelişmekte olan piyasalardaki insanların S&P 500 ve Nasdaq QQQ endekslerini BTC ile almalarını sağlamak istiyor.

Arthur Hayes: “Bitcoin kullanarak S&P 500’de alım yapabileceksiniz”

Venture Coinist podcast’inde Luke Martin ile röportajında ​​konuşan BitMEX CEO’su Arthur Hayes, Bitcoin destekli kısa vadeli tahviller ve diğer BTC destekli finansal ürünleri piyasaya sürmek istediğini açıkladı:

En kaliteli borsa ve madencilerin ekosisteme kısa vadeli tahvil ihraç ettiği bir gelecek oluşturmak istiyorum. Diyelim ki 30 günlük bir kağıt satın almak istediğiniz. Piyasanın kredi riskimizi belirlediğini belli bir faiz getirisi olan30 günlük kupon ödemesiz bonoyu neden alamayasınız?

Bitmex CEO’su, önümüzdeki birkaç ay içinde ekibinin bu yeni tür tahvil için şartnameleri belirleyeceğini açıkladı.

Dahası, Hayes, Bitmex’in, insanların S&P 500 ve popüler Nasdaq hisselerine ‘BTC/USD riski olmadan Bitcoin kullanarak yatırım yapmalarını sağlayacak yeni bir girişime fon sağladığını söylüyor.

… Umarım, bu yılın yazında, Bitcoin’i kullanabilecek ve S&P 500 ve Nasdaq QQQ endekslerini satın alabileceksiniz… ve esas olarak, Bitcoin-USD riskiniz olmayacak. Bitcoin göndereceksiniz. Dolara çevrilecek ve takas yapabileceksiniz. Ayrılmak istediğinizde, takas varlığı satacaksınız, dolar miktarını geri alacak ve sonra Bitcoin’e çevirebileceksiniz.

Hayes’e göre, bu Bitcoin destekli ürün, özellikle gelişmekte olan pazarlara “dünyadaki en likit ve göze çarpan endeksleri” açmış olacak.

Öyleyse, bu beklenti ile gelişmekte olan pazarlardaki insanlar geleneksel sermaye endekslerine erişmek için Bitcoin’lerini kullanabilecekler.

Bitcoin neden Bitmex için bu kadar önemli?

Hayes ayrıca, Bitcoin teknolojisinin BitMEX için neden bu kadar önemli olduğunu ve neden şirket başarısının temel nedeni olduğunu da belirtti.

Birincisi, Bitmex sadece teminat olarak Bitcoin kabul ediyor. Bu, bir müşteriye 10 dakika içinde platforma fon yatırma ve çekme imkanı tanıyor, diyor Hayes. Bunun nedeni, Bitmex’in insan müdahalesi olmadan ve banka gibi üçüncü tarafların aracı olmadığı para yatırma veya çekme işlemlerini gerçekleştirmesinden kaynaklanıyor.

Bitcoin’in ayrıca, 100X kaldıraç ile sürekli takas edilebilmesi Bitmex’in finansal olarak daha esnek olmasını sağlıyor. Hong Kong merkezli platform, ETH-USD kalıcı takaslarını Ağustos 2018’de başlattı.

Hayes, sadece iki ay içinde en likit ETH-USD işlem enstrümanına ulaştıklarını söylüyor. Ve Portföylerinde Bitcoin olan kişilerin Ether ve dolar fiyatı için pozisyon açabilmeleri ve pozisyon kapatmalarında fonlarını Bitcoin ile geri almalarının traderler için oldukça harika olduğunu da ekliyor.

Sürekli takas işlemlerinin başarısı göz önüne alınarak, Bitmex, yakın gelecekte diğer altcoinler için de (USD’ye karşı) sürekli takas işlemi başlatmak istiyor.

CEO ayrıca, kullanıcıların “belki de 12-18 ay içinde” piyasaya çıkabilecek bir Bitcoin ikili işlem platformu görebileceklerini açıkladı.

Hayes, son olarak, Bitmex’in Binance (BNB) veya Huobi gibi kurum içi kullanılan token geliştirme planlarının olmadığını söyledi.

bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin