Bitmain, Opera web tarayıcına 50 milyon dolar yatırım yapıyor.
Bitmain, Opera web tarayıcına 50 milyon dolar yatırım yapıyor.

Bitmain, Opera web tarayıcısına 50 milyon dolarlık yatırım yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitmain, Opera web tarayıcısına yatırım yapıyor. Şirket, dünyanın en ünlü internet tarayıcılarından biri olan Opera’nın yaratıcısı olan Opera Ltd.’ye 50 milyon dolarlık yatırım yapacağını açıkladı.

Bitmain, Opera halkı arzının bir kısmına sahip oldu

Anlaşma geçtiğimiz Cuma günü halka açık bir şekilde yapıldı ancak kimsenin bilmediği bazı bölümler de söz konusu. 115 milyon dolarlık bir halka arz (IPO) söz konusu olsa da Bitmain’in bu payın ne kadarına sahip olduğu bilinmiyor.

Tahsisli satışta diğer iki büyük alıcının yanında Tospring Technology Ltd.’den de bahsediliyor. Bitmain olarak da bilinen Tospring, Bitcoin (BTC) madencilik ekipmanlarındaki en önemli pazar paylarından birini elinde bulunduruyor. Şirketin 2017 için tahmini kârı 3 ila 4 milyar dolar arasındaydı. Çin merkezli şirketi rakiplerinden ayıran en önemli özellik, gizliliğe verdiği önem.

Her iki topluluktaki son gelişmeler

Buna ek olarak, çoğu ekipman üreticisinin aksine, Bitmain BTC için kendi ASIC rig’lerini kullanıyor. Haziran ayında şirket, Bitcoin ağının %51 kontrolüne doğru ilerlerken, kripto topluluğu içinde endişelerini dile getirmişti.

Opera, masaüstü ve mobil cihazlar için %1,5’lik kombine bir pazar payıyla bir dizi web tarayıcısı sunuyor. Mart ayında, şirket 350 milyon kullanıcıya ait bir kullanıcı tabanı talep etti. Ocak ayında Opera, kullanıcılarına tarayıcıda şifreli koruma sağladıktan sonra kripto sektöründe de gündem olmaya başladı.

Opera NASDAQ’da listelenecek

Opera Software AS’nin ana şirketi olan Opera Limited, 30 Haziran 2018’de SEC ile bir tescil beyanı sunmuştu. Dosyaya göre, şirket tüm pazarlarda marka bilinirliğini artırmak adına dağıtım ve pazarlama için halka arz gelirlerini kullanmayı amaçlıyor.

Opera hisseleri “OPRA” sembolü altında NASDAQ Global Select Market’ta işlem görecek.

cryptovest

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Kripto para madenciliği koruması, Opera ile akıllı telefonlara geliyor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin