Bitmain 2020'deki Bitcoin fiyat rallisi için büyük oynuyor
Bitmain 2020'deki Bitcoin fiyat rallisi için büyük oynuyor

Bitmain’in yeni yazılım güncellemesi Asicboost tartışmasını yeniden alevlendirecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin kripto para madenciliği devi Bitmain, Pazartesi günü bir blog yayınında tüm Antminer modellerine ‘Overt AsicBoost’ adı verilen bir firmware güncellemesi yapacağını doğruladı.

Bitmain madenciliği şu an kripto madenciliğinde tekel konumunda

Alt kuruluşları olan madencilik havuzları BTC.com ve Antpool aracılığıyla Bitcoin madenciliği üzerinde tekel sahibi olan Bitmain, en yeni Antminer S9 ürünü ile sürümün önümüzdeki haftaya kadar tüm eski sürümleri kapsayacak şekilde yenileceğini söyledi.

Overt AsicBoost, Antminers için madencilikte verimliliği artırmanın bir yöntemi olarak ifade ediliyor. Bitmain ayrıca Bitcoin protokolü üzerinde herhangi bir olumsuz etki yaratmayacağını ifade ederek şunları belirtiyor:

 Başlangıçta, AsicBoost’un kullanımını çevreleyen yasal belirsizlik nedeniyle, bizim tarafımızdan üretilen madencilik donanımında bu matematiksel işlevi etkinleştirmeye karar verdik. Bir kuruluş olarak, patent yasalarını ihlal etmek edecek herhangi bir aksiyon almak istemedik.

AsicBoost güncellemesi tartışmaları yeniden başlatacak gibi

Bitmain, 2017’de AsicBoost üzerinden başlayan bir takım eleştirilerin hedefi olmuştu. Bitcoin Core geliştiricileri, protokolün sömürücü verimlilik kazanımlarının Bitcoin ağını istikrarsızlaştırdığı yönündeki endişelerini dile getirmişti.

En son sürüm ile de tartışma yeniden alevlenecek gibi gözüküyor. Bitmain’in blog yazısı, rakip madencilik havuzu Slush Pool’un topluluğu yapılan iyileştirmelerin gereksinimleriyle uyumlu olmadığını söylemesinin ardından geldi.

Sektörde ise bazı görüşler Bitmain’in madencilerin kaybı konusunda endişelendiren bir faktör olduğu yönünde.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin