Bitmain Ethash ASIC madencilerini piyasaya sürüyor
Bitmain Ethash ASIC madencilerini piyasaya sürüyor

Bitmain Ethash ASIC madencilerini piyasaya sürüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitmain Ethash ASIC madencilerini piyasaya sürüyor. Çinli teknoloji devi Bitmain, 3 Nisan tweet’e göre bir Ethash ASIC madencisini  piyasaya sürdüklerini açıkladı.

Bitmain Ethash ASIC madencilerinin siparişleri “kişi başına bir birim” olarak sınırlandırıldı

Tweet’e göre Antminer E3 birim başı 800 Dolar‘lık bir ücretle satılacak. Toplam işlem gücü 180 mH/s olan makinenin anlık güç tüketimi ise 800 Watt.  Açıklamaya göre, şirket siparişlere kişi başına bir birim olarak sınırlama getirdi. Aynı zamanda Çin ile Tayvan‘a yapılan gönderiler de kısıtlandı. Ancak Hong Kong’a gönderilebiliyor.

Ödeme olarak sadece Bitcoin Cash (BCH) ve ABD doları kabul ediliyor

Bitmain, bu ilk parti birimi için sadece Bitcoin Cash (BCH) ve ABD dolarını ödeme olarak kabul edecek. Bitmain’den yeni madencilik donanımının bu sürümü, Bitmain’in kripto topluluğunda dolaşan  yakında bir Ethash ASIC madencisini geliştireceği söylentileri doğruladı. Ethash, Ethereum (ETH) ve diğer çeşitli alt kodların kullandığı İş Başarısı (PoW) karma algoritmasıdır.

“Ethereum kontratları her türlü hesaplamayı içerebilir.”

Daha önce bildirildiği gibi, bazı Ethereum topluluklarında ETH protokolünde ETH ASIC’leri geçersiz kılmak için sert bir çatal olma olasılığını öne sürülüyor. Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, protokolün Ethereum White Paper’da madencilik merkezileştirilmesine zaten dirençli olduğunu ileri sürüyor ve açıklamalarına şunları ekliyor:

İlk olarak, Ethereum kontratları her türlü hesaplamayı içerebilir. Bu yüzden bir Ethereum ASIC aslında genel hesaplama için bir ASIC olacak. Daha iyi bir işlemci.. Algoritma, belirli ASIC’leri gizlemek için özel olarak tasarlanan Blockchain’e çok sayıda sözleşme getirerek herkesin “kuyuyu zehirlemesine” olanak tanır.

Bitmain, ABD’deki GPU üreticisi Nvidia’yı, 2017 yılında genel kârlar açısından aştı

Bitmain, ABD’deki GPU üreticisi Nvidia’yı, 2017 yılında genel kârlar açısından aşarak, tahmini olarak 3-4 milyar dolar kazandı ve Bitcoin (BTC) madencileri ve ASIC’ler için pazarın %70-80’ini aldı.  Bilindiği gibi bu listeleme alıcılardan hızlıca ilgi topladı. Şimdi ise Bitmain’in websitesinde ilk yığının tamamıyla satıldığı belirtiliyor.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin