Bithumb kurucusuna kötü haber: 8 yıl hapis yolda…

Bithumb kurucusuna kötü haber: 8 yıl hapis yolda…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında dolandırıcılık sadece siber saldırı ile gerçekleşmiyor. Saadet zinciri veya sistemlerle de dolandırıcılık olayları kısıtlamak gerekir. Büyük şirketler ve kurumsal firmalar dahi, insanları dolandırabiliyor. Bunun en güzel örneğini ise Bithumb kurucusu gösterdi.

Kripto para borsasında önemli yeri bulunan Bithumb, son olayı ile beraber gündemde kötü yer ediniyor. Dolandırıcılık suçlamasına tabi olan kurucu, hapis cezasıyla birlikte adeta okların hedefinde olacak. Yatırımcıların ise borsalara karşı güveni bir kez daha zedelenecek gibi.

Güney Koreli savcıların, devam eden 70 milyon dolarlık dolandırıcılık davasında  Bithumb kurucusu için sekiz yıl hapis cezası talep ettiğini bildirdi.

Bithumb kurucusu için hapis cezası

Güney Koreli kripto borsası Bithumb’ın sahibi Lee Jung-hoon, YNA’ya göre 100 milyar won, yani yaklaşık 70 milyon dolarlık vurgun yapıldı. Bu dolandırıcılık suçlamasıyla ilgili ise sekiz yıla kadar hapis cezası olacağı konuşuluyor.

Lee, Temmuz ayında BK Group başkanı Kim Byung Gun’un BXA tokenini listelememekle ilgili dolandırıcılık suçlamalarına maruz kaldı.

Bithumb’ın en önemli yatırımcılarından biri olan Kim, Lee’nin BXA tokenlerini önceden sattığını, ancak tokeni hiçbir zaman listelemediğini ve fonların özel yatırımcılardan toplandığını iddia etti. Ayrıca Kim, Bithumb’a yaptığı yatırımın doğrudan BK Group tarafından yayınlanan bir token olan BXA’yı listeleme vaadiyle ilgili olduğunu vurguladı.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin